Remekeltek a felnőttek a nyitányon

Győztes meccsel, a Gyöngyösi Farkasok ellen megkezdte szereplését a Fehérvár Rugby Club az NB II férfi bajnokság, Pannónia Kupa1. fordulójában.
Kapcsolódó cikkek

A mérkőzését kétesélyesre vették a szakemberek, de az első félidő 3. percében Szabó, Dezsőpasszait követően Gáncs Ferenc 5 pontos céljával, Kósa Bálint 2 pontos jutalom rúgásával 7 – 0 vezet a Fehérvár. Öt perc múlva Szabó Gergely elfutásával újabb 5 pontot szereztek, majd Kósa 2 pontja után, már egyértelművé vált, hogy a vendéglátók uralják a találkozót. Szöllősi Lóránd félpályás célja 5 + 2 pontja végleg elbizonytalanította a Gyöngyöst. Az első félidő utolsó percében a centersor által kidolgozott (Kósa, Dezső, Molnár) helyzetet Szabó Gergely értékesítette, és 5 + 2 pontjával 28 – 0 vezetett a Fehérvár.

A második félidő 15 percében egy büntető rúgást követően ismét Szabó Gergely futott a gyöngyösiek célterületére, ez megint 5 + 2 pontot hozott a konyhára. A vendégcsapat a második félidő 20 percében egy a Fehérvár védelmében támadt zavart kihasználva 5 + 2 pontot szerzett. Két percen belül Gáncs egy jó passzt adott Antal Benjáminnak, amely 5 + 2 ponttal járt. A csereként beállt Rácz Miklós az ellenfél védőit meg kerülve 5 pontot, majd Szabó Gergely 7 pont gyűjtve állította be a végeredményt.

Fehérvár Rugby Club – Gyöngyösi Farkasok 52 – 7 (28 – 0)