Főhadnagy lesz a legboldogabb olimpiai bronzérmes

Marosi Ádám, a londoni olimpián harmadik helyen végzett öttusázónk szerdán bevonult az MH Altiszti Akadémiára. A világ- és Európa-bajnok sportolóra hathetes kiképzés vár.

Nem jutott túl sok ideje a pihenésre Marosi Ádám olimpikonunknak. A nyári ötkarikás játékokon bronzérmet szerző öttusázónak London után Szentendrén kell helyt állnia, ahol szerdán megkezdte katonai alapkiképzését. A hathetes kiképzés során alaki, lövészeti, testnevelési, robbantási, harcászati és túlélési ismereteket sajátíthat el Marosi Ádám. A kiképzés után főhadnagyként szolgálhat a 28 éves sportoló.

Most elsősorban az a fontos, hogy túléljem a következő heteket, illetve a végén megfeleljek a vizsgán. Annyi már biztos, hogy nehezebb lesz ez az időszak, mint a londoni olimpia” – mondta el a honvedelem.hu-nak a  főhadnagy.

Marosi a Budapesti Honvéd versenyzője, de nem csak az egykori katonacsapat miatt kötődik a Magyar Honvédséghez: az öttusázó az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szerződéses katonája. Külföldön sem egyedi példa, hogy az ugynevezett katonai sportágakban – küzdősportok (cselgáncs, birkózás), sportlövészet, öttusa stb. – nap közben kiképzőtisztekként dolgoznak az edzők, míg délután edzést tartanak. A versenyzőket is így iskolázzák be, pályafutásuk alatt sportolnak, és elsajátítják a sportági szakmai, valamint a katonai ismereteket is.