Ezt kiabálta Risztov a győzelme után

Risztov Éva úgy érzi, nyerhet még a riói olimpián is, Londonban pedig a győzelem után édesanyját kereste.

„Minden reggel elmondom magamnak, hogy olimpiai bajnok vagyok, mert húsz éven át minden reggel úgy keltem fel, hogy az akarok lenni” – árulta el D. Tóth Krisztának a londoni olimpia egyik legnagyobb meglepetése és sztárja, Risztov Éva, hogyan próbálja feldolgozni, hogy két évtized kemény munka után végre elérte célját.

„Ez a világ legnagyobb dolga – tette hozzá –, egész más, mint egy vb- vagy Eb-arany.”

Éva megjárta a legnagyobb mélységeket és magasságokat, mielőtt a csúcsra jutott, és édesanyja végig mindenben mellette állt. Pedig nem akarta, hogy lánya újrakezdje az úszást, és nagyon megviselte a közel két órán át tartó futam is.

„Anyukám az 1 óra 57 percből 1:55-öt végigsírt. Azt mondta, jövőre csak 50 méter gyorson indulhatok, mert az csak 26 másodperc, és tudja, hogy nem jutok döntőbe” – mesélt D. Tóth Krisztának nevetve Éva anyukája érzéseiről, aki persze ma már a világ legboldogabb emberének érzi magát.

„2004 óta nem volt velem kint semmilyen világversenyen – mondta Risztov Éva a DTK Show-ban. – Amikor kijöttem a vízből, azt kiabáltam: Hol vagy, anya, ugye látod, hogy nyertem?”

A beszélgetésből az is kiderül majd, miért döntött három évvel ezelőtt úgy a sportoló, hogy újrakezdi az úszást, és hogyan értékeli ma az elmúlt húsz év kívülállók számára néha zavaros útkereséseit, sikereit és kudarcait. A teljes beszélgetést augusztus 23-án, csütörtökön 20.15-től sugározza az M1.