Spanyolország és a Team USA is gálázott

Vasárnap már pályára lépett Londonban a férfi kosárlabdamezőny, az amerikaiak és a spanyolok nagy fölénnyel nyertek, nem született meglepetés.

Először a “kicsik” meccseit láthattuk vasárnap reggel, amikor Nigéria megverte Tunéziát egy kevés pontot hozó mérkőzésen. Az A csoportban azonban mindenki az amerikaiak meccsét várta, akik a franciákkal mérkőztek meg.

A Team USA számított esélyesnek, a pekingi bajnokok pedig hozták formájukat: hiába játszott a franciáknál Tony Parker, az amerikaiak NBA-sztárokkal felálló csapata bedarálta az európaiakat. Főleg Kevin Durant villogott, az ő 22 pontja is kellett a 98-71 arányú győzelemhez.

A másik csoportban még délelőtt mérte össze tudását Brazília és Ausztrália, ott egy hajszállal a dél-amerikaiak bizonyultak jobbnak. Fontos gyűjtögetniük a pontokat, mert ebben a csoportban találjuk a négy évvel ezelőtti ezüstérmes spanyol válogatottat, akik Kínával játszottak, szó szerint. A Los Angeles Lakers sztárja, Pau Gasol repítette őket 21 pontjával, a kínai csapatnak esélyt sem adtak, hiába szórt 30 pontot Yi Jianlian.

Vasárnap este még két mérkőzést játszanak: az A csoportban argentin-litván rangadó következik, míg a másik csoportban a házigazda britek is bemutatkoznak Oroszország ellen.

Eredmények – Londoni olimpia, férfi kosárlabda

A csoport:

Egyesült Államok – Franciaország 98-71

Nigéria – Tunézia 60-56

B csoport

Spanyolország – Kína 97-81

Brazília – Ausztrália 75-71