Sofron a KHL-be tart

Vasárnap indul és egy hétig próbajátékon vesz részt a Kontinentális Hoki Liga (KHL) újoncánál, a HC Levnél a magyar válogatott Sofron István.

Ugyan a hoki nem éppen nyári sport, a holtszezonban sincs megállás Sofron Istvánnak, a Sapa Fehérvár AV19 magyar válogatott tehetségének. Sofit az utóbbi időben két komoly csapattal is szóba hozták, a svéd MoDo Hockey – itt játszik Hári János is -, valamint a KHL újonca, a HC Lev Praha is vinné.

Sofron vasárnap a cseh fővárosba utazik, előbb átesik egy orvosi vizsgálaton, majd ötnapos felmérésen vesz részt. A prágai együttes hivatalos honlapjának cikke szerint egy másik csatár, a cseh Peter Jansky is próbajátékra érkezik a Levhez.

Nem lesz könnyű dolga a két próbázónak, ugyanis a Praha egyelőre 22 fős keretében 13 csatár is található, akik közül kilencen is megjárták a tengerentúli profiligát, az NHL-t. Közülük talán a legnagyobb név Marcel Hossa, aki összesen 237 alapszakasz-meccset húzott le az USA-ban, idén pedig ezüstérmet nyert Szlovákiával a világbajnokságon.