Otthagyja a túraautó-vb-t a Chevrolet

A túraautó-világbajnokság (WTCC) egyik legeredményesebb gyártója kiszáll a sorozatból.

A hírt a Chevrolet saját honlapján közölte szerdán. Állításuk szerint átgondolták a motorsporthoz fűződő stratégiájukat és marketingjüket, így döntöttek amellett, hogy 2013-tól kiszállnak a WTCC-ből.

Az amerikai gyártó 2005-ban csatlakozott a mezőnyhöz, és nyolc év alatt két egyéni-, valamint két csapatvilágbajnoki címet szereztek – 2010-ben és 2011-ben -, miközben 59 futamon a dobogó legtetején végeztek, ráadásul a francia Yvan Muller jelenleg vezeti az idei pontversenyt. A gazdasági válság miatt több gyári csapat is otthagyta a sorozatot – csakúgy, mint más szakágakban -, így 2012-ben már csak a Chevrolet képviselte a gyári együtteseket a túraautó-vb-n.

A gyártó azért közölte most a döntést, hogy a versenyzők és a csapatvezetők tudjanak tervezni a jövőt illetően.

“Nagyon hálásak vagyunk a két duplázás, és az 59 győzelem miatt. A WTCC egy erős sorozat, ami megmutatta, a Chevrolet képes uralni a teljes idényt, így azon vagyunk, hogy utolsó évünkben begyűjtsük a harmadik vb-címet is” – nyilatkozta Susan Docherty, a gyártó európai igazgatója.

Eric Neve, a Chevrolet Motorsport elnöke csalódottságát fejezte ki, de mint mondta, örül annak, hogy az első szezonjuk óta ilyen magasra jutottak.