Federer és Djokovic elképesztő feltámadása

Roger Federer kétszettes hátrányból, a szerb Djokovic meccslabdákról fordítva nyert a Roland Garros negyeddöntőjében.

Az egykori világelső svájci Roger Federer a nyolcaddöntőből kissé döcögős játékkal jutott tovább, majd a negyeddöntőben az argentin Juan Martin Del Potróval nézett farkasszemet. A dél-amerikai óriási meglepetésre behúzta az első két szettet is, így Rogernek tepernie kellett a meccsben maradásért.

A harmadik játszmát meg is nyerte 6-2-re, majd a negyedikben lenullázta riválisát. Az utolsó, ötödik felvonásban is gyorsan elhúzott és ugyan Del Potro kapaszkodott a végén, már nem tudott csodát tenni, Federer jutott be a legjobb négy közé.

Elképesztő meccset vívott egymással a hazai közönség előtt játszó Jo-Wilfried Tsonga és a szerb világelső Novak Djokovic a másik negyeddöntőben. A franciának a negyedik játszmában négy meccslabdája is volt a verseny első kiemeltje ellen, de Djokovic hárítani tudta ezt. Furcsa ívei voltak a találkozónak, hiszen az első játszmát villámgyorsan nyerte Djokovic 6-1-re, aztán viszont kétszer is 7-5-re elbukta a nagyot küzdő hazai teniszező ellen a játszmát.

A legszorosabb és legizgalmasabb küzdelem a negyedik szettben alakult ki, ekkor olyan hibákat követett el a szerb, amelyeket nagyjából fél év alatt összesen szokott, mégis, meccslabdája volt Tsongának, és a tie breakben már 4-2-re is vezetett – hiába.

Az ötödik szettben már Djokovic volt lélektani előnyben, és simán győzött, várhatja a Federer elleni szuperelődöntőt.

Eredmény – Roland Garros, negyeddöntő, férfiak
Federer (svájci, 3.) – Del Potro (argentin, 9.) 3-6, 6-7 (4-7), 6-2, 6-0, 6-3
Djokovic (szerb, 1.) – Tsonga (francia, 5.) 6-1, 5-7, 5-7, 7-6 (8-6), 6-1