Elmaradt a csoda a jégen

A francia jégkorong-válogatott hiába küzdött nagyot, 5-4-re kikapott Szloákiától a világbajnokságon. Ezzel a szlovákok jutottak be a negyeddöntőbe.

A hoki-vb csoportmeccseinek utolsó játéknapján a legnagyobb kérdés az volt, hogy Franciaország vagy Szlovákia? Szlovákia vagy Franciaország? Ugyanis a torna végére magára találó gall együttes egy rendes játékidőben aratott győzelemnek köszönhetően óriási meglepetésre kiharcolhatta volna a részvételt a negyeddöntőben a szlovákok legnagyobb bánatára.

Északi szomszédaink gyorsan dűlőre akarták vinni a dolgot, szűk hét perc alatt ugyanis két gólt vágva hamar elléptek kettővel a meccs elején. Nem csüggedtek a franciaák, akik postafordultával szépítettek, majd a harmad hajrájában egyenlíteni tudtak – tegyük gyorsan hozzá, hogy a kapusok nem álltak a helyzet magaslatán a találkozó egésze során.

A második felvonás végig pörgős volt, majd egy emberfórt kihasználva újra Szlovákia került előnybe, de a második szünet előtt újra egyenlített Franciaország. A záró etapban Radovijevic kétszer is a hálóba bombázott, erre csak Roussel révén volt válasza a galloknak, 5-4-re nyertek Zdeno Charáék, elmaradt a csoda.

Korábban két mérkőzést rendeztek a játéknapon: a végső győzelemre is esélyes Kanada 5-1-el gázolt át a fehéroroszokon, míg Norvégia 6-2-re győzte le az északi rangadón Dániát. A vikingek már korábban beverekedték magukat a negyeddöntőbe.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 12. játéknap
Stockholm-csoport:
Norvégia-Dánia 6-2 (0-0, 5-0, 1-2)

Helsinki-csoport:
Kanada-Fehéroroszország 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)
Szlovákia-Franciaország 5-4 (2-2, 1-1, 2-1)