Rangos sorozattal kacérkodik az Olaj

A férfikosárlabda EuroChallenge négyes döntőjébe eljutó Szolnoki Olaj együttese komolyan érdeklődik az Adria Liga iránt.

A Szolnoki Olaj ebben az idényben a nemzetközi porondon is bebizonyította, hogy érdemes vele számolni, a vezetőség pedig a jelek szerint újabb komoly sorozatok után néz. A BB1.hu információi szerint a Tisza-partiak a rangos Adria Ligához csatlakoznának.

A szakportál ennek kapcsán felkereste a bajnokság általános menedzserét, Roman Lisacot, aki elárulta, valóban volt megkeresés szolnoki részről, de több más együttestől is. Ráadásul jelenleg úgy áll a 2012-13-as idény kiírása, hogy négy horvát, három szerb, két-két szlovén és bosnyák, valamint egy-egy montenegrói, macedón és izraeli csapat indulhat.

Épp utóbbi, a címvédő Maccabi Electra Tel Aviv nem adta még le a nevezését, igaz erre még június 15-ig meg van a lehetősége. Ezt követően lehet csak arról beszélni, hogy a Szolnoknak van-e esélye indulni a sorozatban.

Az Adria Ligát egyébként 2001-ben hívták életre, idén pedig már 14 együttes versengett az első helyért. Oda-visszavágós rendszerben mindenki játszott mindenkivel (többnyire keddenként és szombatonként), a 26. fordulót követően pedig kialakult az elődöntők mezőnye. Az izraeli Final Four során a házigazda Maccabi diadalmaskodott.