Országot váltana a KHL-es hokicsapat

A Lev a következő idénytől már nem a szlovákiai Poprad, hanem a cseh főváros, Prága csapata lenne.

A Kontinental Hockey League-ben szereplő Lev közelmúltja kissé kacifántos. A klubot működtető gazdasági társaság Hradec Kralovéba szerette volna költöztetni az együttest, azonban mivel nem sikerült megegyezni a cseh hokiszövetséggel, a gárda végül a szlovákiai Poprádon kötött ki.

A Lev Poprad első szezonja nem sikerült túl fényesre, csak a 21. lett a 23 csapatos KHL-ben. Ráadásul a jelek szerint ez volt az utolsó a kontinentális bajnokságban, ugyanis a tulajdonosos most már egyezségre jutottak a csehekkel, így a klub a jövőben Lev Prague néven fut majd. Míg Szlovákiában egy 4500-as csarnokban játszotta a hazai mérkőzéseit a csapat, addig Prágában a 2004-es világbajnokságra felhúzott O2 Arena lehet a gárda otthona, melyben 17 ezer ülőhely van.

Igaz itt majd nagyon meg kell szervezni a beosztást, tekintve hogy az elmúlt években a Slavia Prague játszotta itt a találkozóit és hosszútávú szerződése van a létesítménnyel. A Lev a KHL juniorbajnokságában, az MHL-ben is indulna, a farmcsapat Karlovy Varyban lenne.

A KHL vezetői sem zárkóznak el a dologtól, közleményükben tudatták, hogy ha megkapják a hivatalos papírokat, akkor majd elvégzik a kivizsgálást, hogy a prágaiak megfelelnek-e a liga kritériumainak.

Mindeközben a szlovák Slovan Bratislava és HK Poprad, valamint az olasz Milano Rossoblú is jelezte, hogy szívesen csatlakozna Európa jelenlegi legerősebb jégkorongbajnokságához.