A Sapa folytatná sorozatát, a Dab triplázna

Csütörtökön elrajtolnak a jégkorong OB I elődöntői, a két Fejér megyei rivális már a legjobb négy között találkozik.

Akár álomdöntőnek is beillene: az osztrák másodosztály pallérozódó, a MOL Liga után a Magyar Kupát is bezsebelő Dunaújváros az EBEL-története legsikeresebb szezonját záró, itthon pedig zsinórban tizedik bajnoki címére hajtó Székesfehérvár ellen.

A tavalyi finálé megismétlése azonban elmarad, cserébe a két megyei riválisnak egymással kell felvennie a harcot a döntőbe kerülésért. Mind a két oldalon keserű a szájíz a szomszédoknál nyújtott produkció miatt, a Dab.Docler a Nationalliga, a Sapa az Erste Bank Eishockey Liga negyeddöntőjében maradt alul, pedig nem esélytelenül vágott neki a rájátszásnak. A szezonban így már csak egyedül az országos bajnokságban vigasztalódhatnak, nagy is fogadkozás mind a két oldalon.

„Mindenféleképpen szeretnénk sorozatban a tizedik, összességében pedig tizenharmadik magyar bajnoki címünket megnyerni. Bravúros az ötödik helyünk az EBEL-ben, de benne volt a pakliban, hogy be tudunk jutni a négy közé is. A csapat azonban teljesen a topon van mind fizikálisan, mind mentálisan, ami szükséges is, hiszen a Dunaújvárossal idén még nem játszottunk éles meccset. Nagyon remélem, hogy a magyar hokiszerető közönség akár Dunaújvárosban, akár Fehérváron jól fog szórakozni és jó meccseket fog látni” – mondta idősebb Ocskay Gábor.

„Természetesen tudjuk, milyen különbség van a két csapat között, de minden évben abban a reményben indulunk a Volán ellen, hogy a távolság csökkent. Jobb Dávid és Kiss Ákos személyében továbbra is két sérültünk van, ők ebben a szezonban már biztosan nem lépnek pályára” – így a rivális ügyvezetője, id. Azari Zsolt.


A másik ágon a Miskolc a Ferencvárossal csatázik az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Az utóbbi években a Jegesmedvék képviselik a nagyobb erőt (elég csak a MOL Liga-negyeddöntőre gondolni, a borsodiak akkor 6-1, 8-4-el búcsúztatták a Fradit – a szerk.) ám a zöld-fehérek eleddig 25-ször emelhették magasba a bajnoki trófeát. 1997. óta azonban egyszer sem.

„Készülünk, és minél gyorsabban szeretnénk bejutni a döntőbe. Ugyanúgy, ahogy a MOL Ligában, most is túl akarunk jutni a Fradin. A keretünk teljes, úgyhogy gőzerővel dolgozhatunk. Remélem, egy szép győzelemmel nyitunk csütörtökön nőnap alkalmából” – mondta Egri István, miskolci klubelnök.

„Nagyon szeretnénk nehéz perceket okozni a Miskolcnak, és szeretnénk győzni is. A mérkőzésekre szerencsére az egész keret rendelkezésünkre áll, sérültünk, eltiltottunk nincs, ami bizakodásra adhat okot. Pozitív érzésem van, remélem, jó teljesítményt fogunk nyújtani, ezzel is bizonyítva a Ferencváros vezetőségének, hogy ez egy jó csapat, ha pályát akarnak építeni, akkor van értelme belevonni a fejlesztésekbe a jégkorongot is” – ezek már Dobos Tamás, a ferencvárosiak vezetőedzőjének szavai.

A menetrend
A párharcok csütörtökön kezdődnek, és három győzelem szükséges a továbbjutáshoz. A döntősorozat március 18-án rajtol, és az egyik csapat negyedik sikeréig tart.
Az elődöntőben ezen a héten csütörtökön, pénteken és vasárnap, míg ha szükséges, a jövő héten hétfőn és szerdán lesznek találkozók. A páratlan sorszámú összecsapásokon a Dab és a Miskolc a pályaválasztó.

Időpontok, Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19:
2012. 03. 08., csütörtök, 18.15: Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19, Dunaújváros
2012. 03. 09., péntek, 18.30: Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler, Székesfehérvár
2012. 03. 11., vasárnap, 18.15: Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19, Dunaújváros
2012. 03. 12., hétfő, 18.30: Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler, Székesfehérvár (ha kell) (DIGI)
2012. 03. 14., szerda: Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19, Dunaújváros (ha kell)

Időpontok, Miskolci JJSE–Ferencváros:
2012. 03. 08., csütörtök, 18.30: Miskolci JJSE–Ferencváros, Miskolci Jégcsarnok
2012. 03. 09., péntek, 19.00: Ferencváros–Miskolci JJSE, Pesterzsébet
2012. 03. 11., vasárnap, 18.00: Miskolci JJSE–Ferencváros, Miskolci Jégcsarnok
2012. 03. 12., hétfő: Ferencváros–Miskolci JJSE, Pesterzsébet (ha kell)
2012. 03. 14., szerda: Miskolci JJSE–Ferencváros, Miskolci Jégcsarnok (ha kell)