Az orosz sztárcsapat simán győzött Győrben

A papírformának megfelelően a Jekatyerinburg együttese magabiztos sikert aratott az Uni Seat Győr ellen a női kosárlabda-Euroligában.

Utolsó Euroliga-találkozóját játszotta a győri együttes ebben a szezonban, és nem volt hálás feladata a mieinknek, ugyanis az orosz Jekatyerinburg, a világ egyik leggazdagabb gárdája volt az ellenfél.

A vendégek ennek ellenére már 4 alkalommal vereséget szenvedtek a csoportmeccsek során, és a Valencia, valamint a Galatasaray is előttük állt a tabellán.

Az “odavágón” sima vereséget szenvedett a Győr (94-70), és most sem lehettek vérmes reményeink. Ezzel együtt jól kezdett a magyar csapat, 9-7-re még vezetett is Hollingsworth kosarával a negyedik percben. Simon Zsófia kosarával még a miénk volt az előny 11-10-nél, onnantól kezdve azonban magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Jekatyerinburg, az első negyed végére dupla annyi kosarat szerzett, mint a zöld-fehér hazai lányok (13-26).

A második negyedre kicsit elkényelmesedett az orosz csapat, de a harmadikban megint megmutatta, hogy miért 13-szor nagyobb a költségvetése, mint az Uni Seat Győrnek. Jobb és pontosabb játékosai vannak, akik közül kiemelkedik az amerikai Parker, Nolan vagy éppen a francia Sandrin Gruda.

A mieink becsülettel küzdöttek, de elszenvedték 11. vereségüket is a sorozatban, mert a második félidőben csak 12 pontra voltak képesek.

Az első euroligás évben három sikert aratott Fűzy Ákos együttese. Még kérdéses, hogy a mieink a 6., a 7. vagy a 8. helyen végeznek.

Eredmény – női kosárlabda-Euroliga
Uni-Seat Győr – Jekatyerinburg 45-85 (13-26, 20-20, 5-20, 7-19)
A legjobb dobók: Rasheed 11, Hollingsworth 8, illetve Parker 19, Gruda 16, Nolan 14, Leuchanka 12
Mindeközben a Magyar Kupában a Sopron a BSE-hez látogatott, és szintén sima győzelmet aratott.
Nem kellett megizzadnia a soproni lányoknak, még akkor sem, ha egykori játékosuk, Károlyi Andrea is az ellenfelet erősítette (hat pontot dobott a nemrég visszatért klasszis). A bajnok továbbjutott.
BSE – Uniqa Euroleasing Sopron 49-86 (10-21, 7-18, 13-26, 19-21)
A legjobb dobók: Mihaczi 9, illetve Kurasova 21, Horti 17, Krnjic, Fűrész, Czank 10-10