A Volán folytatná a sikersztorit

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata vasárnap az Olimpija Ljubljanát fogadja az osztrák bajnokság középszakaszában.

Vasárnap kezdetét veszi az osztrák hokiliga, vagyis az EBEL középszakasza (IDE katitnva nézheted meg a Volán menetrendjét). A Sapa Fehérvár AV19 együttese a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így nulla pontot visz magával a felsőházba, ugyanakkor biztos résztvevője lesz a rájátszásnak – amióta a Volán csatlakozott a bajnoksághoz ez a legjobb helyezése.

A Linz végzett az élen, négy egység a csapat jutalma, a Medvescak Zagreb három, a Red Bull Salzburg két, a Klagenfurt pedig egy bónuszponttal vág neki a sorozat középső részének. Érdekesség, hogy a KAC Ljubljanában aratott győzelmével tett szert erre a minimális előnyre.

Ha már Olimpija, a szlovén gárda ellen játszik Kevin Primeau együttese vasárnap, legutóbb gólzáporos mérkőzésen nyert a Ljubljana Székesfehérváron, 6-7 lett az összecsapás vége.

“Mi csak nyerhetünk a középszakaszon”

A csapat körül dolgokról, így a sérültekről is kérdeztük a csapat másodedzőjét, Énekes Lajost.

Szerencsére nincsen újabb sérültünk, sem betegünk, így szinte teljes kerettel vágunk neki a középszakasznak. (A válogatott egyik oszlopa, Tokaji Viktor sajnos az egész szezonra kidőlt, vállsérülését műteni kellett, a rutinos védő most azon dolgozik, hogy az április divízió-I-es világbajnokságra hadra fogható legyen – a szerk.)

Van esetleg valami célkitűzés a csapat előtt például helyezésben? Az első négyben való zárás a hazai pálya előnyét is jelentené az első körben.

Ilyen konkrétum nincsen, ugyanakkor a pontok tekintetében meghatároztunk egy célt, ez azonban egyelőre csapaton belül marad. Ha ezt elérjük, akkor rendben leszünk és az eddigi eredményeinket is túlszárnyaljuk.

A sorok változni fognak, vagy esetleg sikerült megtalálni a végső összeállítást?

Olyan nincs, hogy végső összeállítás, a betegségek, sérülések, formaingadozás ugye mindig közbeszólhatnak. Most ugyanakkor semmi okunk nincs rá, hogy megbolygassuk a sorokat.

Ezek szerint akkor a fehérvári szurkolók továbbra is gyönyörködhetnek Chad Klassen és Derek Ryan összjátékában. Nagyon érzi egymást a két játékos.

Igen, látszik, hogy egy helyen tanulták a játékot és hogy éveken keresztül együtt játszottak, jó páros az övék.

Volt valami változás az edzések során a középszakaszra tekintettel? Kaptak esetleg egy kis pihenőt a játékosok?

Mindenki érzi, hogy lezárult az alapszakasz. Úgy gondolom, hogy mindenki maximálisat fog nyújtani és a bajnokság ezen részén mi csak nyerhetünk. A játékosok két nap pihenőt kaptak a héten, pénteken ugye nem játszottunk. Mérkőzésekkel és utazásokkal teli időszakon vagyunk túl, fejben kissé elfáradtak a fiúk, remélem, hogy ez a pihenő mindenkinek elegendő volt, hogy kifújja magát.

Az már most biztos, hogy vasárnap Adam Munro nevével kezdődik majd a Sapa Fehérvár AV19 összeállítása, a kanadai portás az alapszakaszt a tízedik helyen zárta 91,4 százalékos védési hatékonysággal. Ami a statisztikát illeti, Sofron István és Derek Ryan 42-42 pontot szorgoskodott össze az reguláris szakaszban, ezzel holtversenyben az ötödik legjobbak ebben a mutatóban, Sofron 25 találata miatt pedig az egész liga legrettegettebb támadójának vallhatja magát.

A középszakasz kezdetével módosultak a jegyárak az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ennek értelmében a felnőtt állóhely két-, a diák egy-, az ülőhely pedig háromezer ötszáz forintba kerül a szezon végéig.