Konkoly: Mindegy, ki ellen, csak jussunk tovább

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint a szerdai vereséget követően csapatának kötelező feladat volt a vasárnapi győzelem.

Amint arról vasárnap beszámoltunk, a győri kézilabdás lányok hazai pályán 37-29-re legyőzték a Németh András által irányított Hypót, ezzel megnyerték a Bajnokok Ligája C csoportjának küzdelmeit. Konkoly Csaba, a gárda vezetőedzője a Sport24-nek elárulta, hullámzónak látta csapata teljesítményét:

“A kinti mérkőzés tapasztalataiból kiindulva igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Hypo ellen. A győzelmünk egyik alappillére az volt, hogy végre fel tudtuk törni Németh András csapatának nyitott védekezési rendszerét. Hullámzó teljesítménnyel, nagyon sok kimaradt helyzettel, de sikerült a végére felőrölnünk az ellenfelünket. Szerencsére olyan győzelmet arattunk, mellyel csoportelsőként jutottunk tovább a legjobb nyolc közé.


A teljesítménye és a lőtt góljai alapján kiemelném Jovanka Radicevicet. Az első félidőben Eduarda Amorim és Hornyák Ágnes produkciójával is elégedett voltam. A többiek önmagukhoz képest közepesen szerepeltek a vasárnapi meccsen. A második félidőben támadásban csapatmunkával sikerült összeszedni a nyolcgólos előnyt”
– értékelt Konkoly.

A nyolc csapat két négyes csoportban folytatja a BL-meccseket, kedden sorolják az összeállítást. Konkoly Csabának nincsenek előzetes elvárásai ezzel kapcsolatban:

“Nincs kívánságlistánk olyan téren, hogy kivel igen, s kivel nem szeretnénk megmérkőzni a következő fordulóban a Bajnokok Ligájában. Európa nyolc topcsapata fog megmérkőzni egymással, szerencsére mi is közéjük tartozunk. Mindenképpen arra törekszünk, hogy az elkövetkezendőkben is hasonló teljesítményt nyújtva kiharcoljuk a továbbjutást ebből a körből is.”

A Győr lehetséges csoportbeosztása
Győr, Oltchim Valcea (román), FC Midtjylland (dán), Krim Ljubljana (szlovén)
Győr, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Ljubljana, Itxako Navarra (spanyol)
Győr, Larvik (norvég), FC Midtjylland, Itxako Navarra