Csúnyát zakózott a Dunaújváros

A házigazda Dab.Docler 3-1-es vereséggel indította a Kontinentális Kupa selejtezőjét.

Dunaújváros rendezőként igyekszik kiharcolni a továbbjutást a Kontinentális Kupa második selejtezőköréből, elsőként a holland bajnok The Hague várt az Acélbikákra. A pénteki játéknap első meccsén papírforma eredmény született, ugyanis a belga White Caps Turnhout könnyed 7-3-al intézte el ellenfelét.

Este aztán a hazaiak már az első harmadban megszerezték a vezetést Kissnek köszönhetően, de az első szünet előtt egalizált a HYS Oorschotnak köszönhetően, majd a második etapban némi meglepetésre megszerezték a vezetést a németalföldiek, Natte emberelőnyből mattolta Peter Sevelát. A Fejér megyeieknek számtalan helyzete akadt még ebben a játékrészben, ezek közül azonban egyet sem tudott kihasználni a gárda.

 

Az záró felvonásban elkeseredetten próbálkozott a Dunaújváros, ám a sorozatos (oykor véleményes) kiállítások felőrölték a hazaiakat, egy üres kapus találattal pedig el si dőlt az összecsapás, a Dab.Docler így egy meglepő vereséggel indította a tornát.

A C csoportban a házigazda HSC Csíkszereda 8-3-ra verte a szlovén Olimpija Ljubljanát, a lett Liepajas Metalurgs pedig rávezetésekkel verte 3-2-re a kazah Beibarys Atyraut.

Eredmények – Kontinentális Kupa
B csoport (Dunaújváros):
Dab.Docler – HY The Hague 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Jaca – Turnhout 3-7 (1-1, 1-5, 1-1)
C csoport (Csíkszereda):
Olimpija Ljubljana – HSC Csíkszereda 3-8 (0-2, 2-2, 1-4)
Liepajas Metalurgs – Beibarys Atyrau 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0) – büntetőkkel