Eddig 27 magyar kvalifikálta magát az olimpiára

Ülésezett a Magyar Olimpiai Bizottság Borkai Zsolt elnökletével pénteken.

A MOB és az állam minden támogatást megad majd az olimpikonoknak, ez a pénteki összejöveelen is kiderült. A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma úgy döntött, hogy a paralimpikonokkal együtt közel 400 fős válogatott keret részére úgynevezett VIP-szolgáltatást biztosít az ország területén kijelölt hét egészségügyi intézményben.

A Sportkórház vállalja, hogy az ellátásra szoruló sportolókat a számukra legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó intézménybe irányítja. A feladat ellátására a kormány 100 millió forint rendkívüli támogatást biztosít. Mivel a legfontosabb cél a londoni olimpiára történő felkészülés hatékony támogatása, a szövetségek a szakmai munkájuk támogatására indokolt esetben azonnali segítségben részesülhetnek.

Döntés született a 2011. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) való részvételről, ami alapján 36 versenyző képviselheti Magyarországot négy sportágban: atlétikában, judóban, tornában és úszásban. A MOB elnöksége egyhangúlag döntött arról is, hogy támogatja Győr város pályázatát, amelyet a 2017-es nyári EYOF megrendezésével kapcsolatban kíván benyújtani.

Címkék: london 2012olimpia