A Győr a Bajnokok Ligája 3. kiemeltje

Az Európai Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta a női Bajnokok Ligája 2011-2012-es szezonjának nem hivatalos kiemelését.

A kezi.hu tájékoztatása alapján a magyar bajnok Győri Audi ETO az 1. kalapba került, és a 3. helyen emelték ki. A selejtezőben pályára lépő Debrecen a kvalifikáció legerősebb kalapjába nyert besorolást. A selejtező sorsolását június 27-én, a főtáblájét egy nappal később rendezik Bécsben.

A Győr biztosan elkerüli a csoportkörben a címvédő Larvikot, valamint a dán bajnokot és a Valceát, míg a Debrecen a selejtezőben nem kerülhet egy csoportba a dán, norvég és a román bajnokság 2. helyezettjével.
Újdonság, hogy a selejtezőben az azonos csoportban szereplő négy csapat nem körmérkőzéses rendszerben dönti el a sorrendet, hanem a kétnapos tornák első napján az elődöntőket rendezik, majd a két győztes másnap döntő mérkőzésen küzd meg a BL-főtáblára kerülésért.
Női Bajnokok Ligája-kiemelés, 2011-2012 – főtábla:
1. kalap: Larvik (norvég), dán bajnok (Randers/FC Midtjíylland), Győri Audi ETO, Valcea (román)
2. kalap: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Hypo Niederösterreich (osztrák), Krim Ljubljana (szlovén), Itxako Navarra (spanyol)
3. kalap: orosz bajnok (Dinamo Volgográd/Rosztov-Don), Thüringer HC (német), Metz (francia), Podravka Koprovnica (horvát)
4. kalap: 1-es selejtező csoport győztese, 2-es selejtező csoport győztese, 3-as selejtezőcsoport győztese, 4-es selejtezőcsoport győztese
A selejtező kalapjai:
1. kalap: dán 2. (Randers/FC Midtjyalland), DVSC-Korvex, Tertnes Bergen (norvég), U Jolidon Cluj (román)
2. kalap: Elda Prestigio (spanyol), orosz 2. (Dinamo Volgográd/Rosztov-Don), Buxtehude (német), norvég 3. (Byasen Trondheim/Stabaek)
3. kalap: Sävehof (svéd), Metalurg Szkopje (macedón), Szparta Krivoj Rog (ukrán), lengyel bajnok
4. kalap: 1-es előselejtező csoport győztese, 2-es előselejtező csoport győztese, 1-es előselejtező csoport 2. helyezettje, 2-es előselejtező csoport 2. helyezettje
A csoportkör 2011. október 1-jén kezdődik és november 13-ig tart, míg a selejtező időpontja: 2011. szeptember 17-18.