Győzelemmel kezdte a második kört a Vancouver

A Canucks hazai környezetben 1-0-ra nyert a Nashville ellen az NHL-ben, a Nyugati főcsoport elődöntőjének nyitómérkőzésén.

Alighogy tegnap befejeződött az észak-amerikai profi jégkorongliga rájátszásának első köre, ma már a főcsoport elődöntők küzdelmei is megkezdődtek: elsőként az alapszakaszban ligaelső, de a Chicago Blackhawks elleni párharcában vért izzadó (4-3-ra nyertek Sedinék) Vancouver találkozott az Anaheim Mighty Ducks csapatát hat meccsen búcsúztató Nashville Predators ellen.

A hazaiak egy idegőrlő, hosszabbításban befejeződött csatán voltak túl, de ebből nem tudott előnyt kovácsolni a Predators. Pekka Rinne, a vendégek kapusa hiába tett meg mindent csapata sikeréért, 30 lövésből 29-nek útját állta, de a másik oldalon Luongo rést sem hagyott a rolón, 20 próbálkozásból 20 elhalt benne.

A Vancouver egyetlen, egyben a győzelmet is jelentő gólja a mérkőzés felénél esett, egy szépen kijátszott akció végén Chris Higgins küldte a pakkot a kapuba. A Canucks 1-0-ra vezet a párharcban, a következő találkozóra két nap múlva, ismét Vancouverben kerül sor.


Eredmény – Nyugati főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés:
Vancouver Canucks-Nashville Predators 1-0
Az állás: 1-0 a Vancouver javára.