Megbüntették a Salzburgot

A Red Bull gárdája nem játszott Ljubljanában az osztrák hokiliga negyeddöntőjében, a meccset az Olimpija nyerte a zöldasztal mellett.

A történet apropója példátlan, ugyanis az osztrák együttes nem állt ki vasárnap az EBEL negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, mondván a Tivoli-csarnok nem elég biztonságos. Az előzmény az volt, hogy a párosítás második összecsapásán a szlovén szurkolók megdobálták a salzburgi játékosokat.

A rendezők szigorítottak a biztonsági előírásokon, illetve a vendégkispad feletti három sorba nem értékesítettek jegyeket, valamint a rendőrök számát is megnövelték, a Red Bull mégsem állt ki a meccsre.

A jegkorong.blog.hu cikke szerint az Osztrák Jégkorong Szövetség (ÖEHV) döntése értelmében a találkozót az Olimpija nyerte, a Salzburg befizethet a szövetség kasszájába 10 ezer eurót a liga érdekeivel ellentétes magatartása miatt, a csapatvezetőt, René Dimitert két hónapra eltiltották, valamint a klub kénytelen megfizetni a Ljubljanát a meccs elmaradása miatt ért károkat is.

Az ÖEHV ezen felül úgy rendelkezett, hogy a mai naptól hatályba lép egy szabályváltozás, mely szerint a jövőben hasonló esetben azonnal ki kell zárni azt a csapatot, amely nem hajlandó kiállni a hivatalos személyek által megrendezhetőnek ítélt mérkőzésen.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása így 3-1 a Red Bull Salzburgnak.

AJÁNLOTT LINK:

Megbüntették a Salzburgot