Csarnok nélkül a Debrecen kézilabdacsapata

Hatalmas sikert elérve feljutott a női BL főtáblájára a hajdúsági csapat, de lehet, hogy Nyíradonyban kell játszania.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a szerb Zajecar, a dán Vejen és a lengyel Lublin legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligájába a DVSC-Korvex női kézilabdacsapata. A Köstner Vilmos vezérelte együttesnek nem lesz könnyű dolga a neves ellenfelekkel szemben, de nem csak szakmai nehézségek adódhatnak a sorozat folyamán.

A kezi.hu oldal idézi Baranyai Antalnak, a klub szakosztályvezetőjének, a Hajdú-Bihar megyei hírportálnak adott nyilatkozatát. Eszerint a Hypo elleni meccs idején nincs mérkőzésre alkalmas csarnok a cívis városban. A Hódos Imre Rendezvénycsarnok és a Főnix Csarnok azért nem állhat a klub rendelkezésére, mert október 2-10-ig e két helyszín lesz a központja a hőlégballonos világbajnokságnak.

“Már egy hónappal ezelőtt kész tényként tájékoztatták az egyesületünket arról, hogy ebben a bizonyos időszakban nem tudnak csarnokot biztosítani számunkra sem edzés, sem mérkőzés céljára. Most nagyon kellemetlen a helyzet, de hivatalból megkeressük az illetékeseket, hátha találunk olyan megoldást, ami mindkét félnek jó lenne. Amennyiben nem játszhatunk a Hódosban, akkor minden bizonnyal Nyíradonyban fogadjuk a Hypo csapatát” – mondta a DVSC szakosztályvezetője a haon.hu oldalnak.

A Debrecen a D-csoportban szerepel majd: Győri Audi ETO, Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Zvezda Zvenyigorod (orosz).