Orbán burkoltan buzizott, cigányozott

Ötéves kormánya értékelésekor beszélt bégető nyájról, gatyázásról is.

Orbán Viktor beszéde elején az előtte felszólalók szavaira reagált. Arról beszélt, hogy nem nagyon szokott a gazdaság elemzésével foglalkozni, ha kíváncsi, hogy állnak a pénzügyek, megnézi a jegybank elnökét. No, nem “ferdeségből” – tette hozzá, de ha Matolcsy jól néz ki, akkor jól mennek a dolgok.

A kormányfő ezt követően úgy cigányozott, hogy dicsért. Mint mondta, arra már nem is emlékszik, hol, de egy településen előfordult, hogy cigányok közmunkáért és nem segélyért tüntettek. Ez volt az a pillanat, amikor Magyarország miniszterelnöke úgy érezte, győzött a kormány.

Orbán Viktor szavai főleg annak tükrében különösek, hogy a Fidesz szellemi hátországa és frakcióvezetője is ízekre szedte Tóta W. Árpádot, amikor szóvá tette az állami hírtévé indulásakor egy cigány származású híradós szakmai teljesítményét. A hvg.hu hírportálon azt írta a riporterről, hogy nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos csak a közmunka marad. Akkor Rogán Antal azt mondta: a hvg.hu „minden határon túlment” a nyílt cigányozással. A Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben ítélte el az írást. “A nemzeti ünnepen volt egy portál: a hvg.hu, amely azt gondolom, hogy minden határon túl ment, amikor egyébként egy cigány származású tudósítóját a köztelevíziónak nagyon durván és méltatlanul támadta meg” – mondta Rogán Antal.   

Akkor Tóta W. ellen a HVG székháza elé vonultak a romák. A jelenlévők “HVG=kuruc.info”, “Mondj nemet a rasszizmusra”, “Cigány vagyok és muzsikus”, és “Egységes nemzet vagyunk” feliratú táblákkal érkeztek. 

Az értékelőről bővebben itt olvashat!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Címkék: orbán viktor