A tévét üsd, ne a tévést!

Kapcsolj el, pocskondiázd a munkáját, de ne verd! Arra nincs magyarázat. 
Kapcsolódó cikkek

Kapcsolj el, pocskondiázd a munkáját, de ne verd! Arra nincs magyarázat.

A Hír24, ha van miért, a jövőben is bírálja a közmédiát, de elutasít mindenfajta erőszakot. Az állami hírműsor így is ezer sebből vérzik, felesleges további sérüléseket okozni.

Nem tudjuk, a hírgyártás hatékonysága miként fokozható, de tény, az „Akkor. Amikor” szlogen jegyében az M1-en néhány napos késéssel lett hír saját munkatársuk megverése is. A verést ráadásul vélhetően nem is Borsa Miklósnak szánták. Ő csak kéznél volt. A düh, az indulat sokkal inkább annak szólt, hogy egyre többen vélik úgy, a közszolgálati tévézés nem lehet egyenlő a kormányzati sikerpropaganda 0-24 órában terjesztésével. Az MTVA mindannak az ellentéte, amit a szakma erről a szakmáról gondol. Borsa ennek a jelképe, és ezért kaphatta a nemcsak jelképes ütleget. Ami mindenképpen gyalázat. 

Ugyanakkor nemcsak az állami médiában, hanem a politikában is romlik az emberanyag. Az emberek egyre kevésbé tűrik jól, ha átverik őket. Miként Tölgyessy Péter felhívta a figyelmet, a Fidesz is azért kapta a tapolcai pofont, mert a társadalom dühös. Egyre inkább elfogad egy radikális megoldást.

Az MTVA jelezte: “természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát”. Reméljük, őket nem fogják bántalmazni azért, mert a munkájukat végzik. Azt elítéljük majd, mint ahogy azt is, ahogy most a munkájukat végzik.

A Hír24 mielőbb felépülést kíván Borsa Miklósnak! 

Címkék: közmédia