Raschel-háló: ez a praktika megvédi a növényeket az égéstől a kánikulában

Csodákra képes a Raschel-háló.

Nem érdemes ültetni a hőségben és locsolni is óvatosabban kell a növényeket, hívta fel rá a figyelmet Tudós-Konkoly Andrea, a Dr. Park ügyvezetője.

A szakember a boon.hu megkeresésére elmondta, kánikulában jobb az enyhébb hőmérsékletű napszakban locsolni, kora reggel vagy az esti órákban, amikor nincs akkora meleg. Ha ilyenkor locsolnánk, olyan hatást érünk el, mintha leforráznánk a növényeket.

Létfontosságú, hogy több árnyékot kapjanak a növények, ebben nagy segítséget jelenthet a Raschel-háló, ami könnyen beszerezhető a kertészeti áruházakban, és nem is kerül olyan sokba. Ezt a hálót kifeszíthetjük a kertben a növények fölé, így több árnyékot kapnak, kevésbé vannak kitéve a kiszáradás kockázatának, mondta.

A Lakáskultúra cikke szerint ebből a hálóból több fajtát is lehet vásárolni, méghozzá a fényáteresztő-képesség szerint. Mint írják, érdemes olyat választani, ami nem árnyékolja le teljesen a növényeket, tehát valamennyi napfényt átenged, de emellett a déli órákban megvédi őket az extrém hatásoktól. Azt javasolják, ne tegyük egyenesen a növényekre, építsünk egy egyszerű de erős tartószerkeztetet a hálónak.

Lehet fix, de akár elhúzható is, mint a teraszok árnyékolói. A hálós megoldás a leggyorsabb az árnyékolásra, hiszen a telepítés után máris védi a növényeidet.

Kapcsolódó
Ezen a héten hanyagoljuk a fűnyírást
Jó indok van rá, hogy miért ne vegyük elő a fűnyírót a napokban.