Kastélyszerű villát vett rekordáron Brad Pitt

16 milliárd forintnyi dollárt sem sajnált érte.
Kapcsolódó cikkek

Brad Pitt 40 millió dollárért, átszámítva körülbelül 16 milliárd forintért vásárolt meg egy villát Kalifornia Carmel Highlands nevű előkelő kisvárosában, és ezzel adás-vételi rekordot döntött a közösségben, írja a Dirt.

A háznak nem akármilyen története van, ugyanis Charles Sumner Greene nagynevű amerikai építész tervezte több mint 100 évvel ezelőtt, 1918-ban.

Az ingatlant annak idején öt évig építették egy kansasi üzletember megrendelésére, majd a felújítások évtizedekig zajlottak ezt követően.

A villa leginkább egy középkori kastélyra hasonlít a kidolgozott kőfalazata, bonyolult elrendezésű szobái és toronymagas ablakai miatt, nem véletlenül nevezték korábban többször is mérnöki csodának.

Az otthon pontos paramétereiről korlátozottan állnak rendelkezésre adatok, de megközelítőleg 300 négyzetméteres lehet.

A telekhez saját partszakasz is tartozik, ugyanakkor mivel elég sziklás az övezet, nehéz az óceán megközelítése. Volt, hogy alagút építésével próbálták összekötni a vízparttal a házat, de erre végül nem adtak engedélyt a hatóságok.

Brad Pittnek egyébként van egy komolyabb villája a Los Angeles szomszédságában található Los Felizben, valamint egy a francia riviérán is, tehát meglehetősen széles az ingatlanportfóliója.

A most megvásárolt kastélyról itt találsz fotókat.

Kapcsolódó
Eladó a legendás Gucci-ház
55 millió fontot kérnek érte.