Pár forintért árulnak házakat egy horvát kisvárosban

Egész pontosan egy kunáért.
Kapcsolódó cikkek

Olaszország mellett számos más országban is megjelentek hírek a pár száz forintért árult házakról, ilyen legújabban Horvátország, írja a G7.

A lap a Reuters hírügynökség beszámolójára hivatkozva számolt be Légrádról, ahol egy kunáért (46 forintért) lehet házhoz jutni.

A kis település népessége a trianoni határváltozások után indult csökkenésnek. Ivan Szabolics, a falu polgármestere azt mondja, a határ elszigetelte őket, nehezen megközelíthetővé váltak, emiatt csökkent az elmúlt hetven évben felére a lakosság.

A népességcsökkenés miatt kezdték el 2020 végén árulni egy kunáért a település üres ingatlanjait. Ez elég sikeres projektnek bizonyult, mert a meghirdetett 19 elhagyatott házból 17 már el is kelt.

Volt érdeklődő Oroszországból, Ukrajnából, Törökországból, Argentínából és Kolumbiából is, de a bevándorlási szabályok bonyolultságára hivatkozva csak helyiekkel szerződtek.

Légrádon is számos feltétele van az ingyenes házhoz jutásnak. A beköltözők nem lehetnek 40 évnél idősebbek, stabil anyagi helyzettel kell rendelkezniük, és 15 évig a településen kell maradniuk.

Kapcsolódó
350 forintért eladók ingatlanok az olasz tengerparton
Egy év alatt kell felújítani a megvásárolt lakásokat.