Ez lesz a 2019-es év színe

Élénk és életigenlő narancs.
Kapcsolódó cikkek

Idén is megválasztotta a Pantone a jövő év színét. Ez  most Living Coral lett. Élénk és életigenlő narancs egy kis arany felhanggal, ahogy a cég ír az árnyalatról.

Pantone és a színek

1963-tól indult a Panton karrierje. Lényegében ők teremtették meg a nyomda- és grafikai ipar, valamint a divat számára a nemzetközi színrendszereket. Az árnyalatokhoz számokat rendeltek, mellyel így egységes lett a színpaletta és megkönnyítette az előbb említett szektorok munkáját. Még mindig színesítik új árnyalatokkal.

2017-ben a levélzöld nyert, 2018-ban az ultraviola vitte a prímet, most pedig az utóbbitól nem mentünk olyan messzire -olvasható az instyle oldalán.

A 2019-es év színe ezúttal az élénk korall fantázianevet viseli

A választás azért erre a színre esett, mert szerintük a közösségi média sok esetben negatív hatással van az emberekre. Az élénk korall viszont a segítséget, érdeklődést, szeretetet jelképezi; olyan árnyalat, ami az intimitást és a valódi kapcsolattartást szimbolizálja. Másrészről pedig természetvédelmi jelentéssel is ír. A klímaváltozás aktuálisabb, mint valaha, és pusztító hatással van a korall zátonyokra, amelyek mindig is híresek voltak sokszínű élővilágukról.

A divat szempontjából is biztos, hogy nagy telitalálat lesz a korall szín.