Bámulatos dekorációs lehetőségeket rejt a trendi kőkosár

A kővel töltött fémrácsokból készült kosarak kerti alkalmazásának elképesztően szép lehetőségei vannak.
Kapcsolódó cikkek

Gabion kifejezéssel egyre több helyen találkozunk, ami az olasz „kas” vagy „kosár” szóból ered, de több nyelven használják a „kőkosár”, „kőbox”, „kődoboz” elnevezést is. A kővel töltött fémrácsokból készült kosarak kerti alkalmazásának egyre nagyobb divatja van. Ezek a megoldások súlyuknál fogva biztosítják például egy rézsű vagy mederpart állékonyságát.  A gabion kosarakhoz tűzött horganyzott, hegesztett acélrácsoknak azonban egyéb széles skálája használható, úgymint kerítések, kerti bútorok vagy akár falburkolatok is.

Inspirációk az ezerarcú kavics otthoni felhasználására
23 zseniális ötlet, ami a természet segítségével új színt visz életünkbe.

A kerítés is lehet izgalmas, készülhet többféle anyagból. Például, a  fa és a  kő kombinációja abszolút ideális egy épület elkerítéséhez. Jelen esetben inkább a kerítést kiegészítő  designelem  a  mintegy szoborként  magasodó kövekkel feltöltött szépség.

Fotó:minolta

Szintén fa-kő kombináció, ahol a kőoszlopok szintén a kerítés részét képezik.

 Ez is gyönyörű megoldás, ha szeretjük az anyagokat kombinálni. Mintha egy várkert fala lenne. Nagyobb, rusztikus köveket válasszunk és a hatás biztosan nem marad el.

Ilyen és ehhez hasonló csodákat alkothatunk, ha különböző színű kövekkel  dolgozunk. De fontos, hogy mielőtt neki esünk, jól át kell gondolni, megtervezni a mintát amit nap, mint nap  viszont szeretnénk látni.

Dobjuk fel vele a teraszt! A modern stílusú terasznak is remek kiegészítő eleme a kövekkel kirakott fémrács. Teljes mértékben kielégíti a lakástulajdonosok azon igényét is, hogy  privátabb szférát biztosít. 

Ez a terasz valóban káprázatos! És a sánckasokból folyó víz tette fel az i-re a pontot.

Magasabb teraszok  szegélyeként is szolgálhat. A fűcsomók teszik barátságosabbá, a lapos kövek pedig  még különlegesebbé.

Amikor eszméletlenül dekoratív, például foszforeszkáló kövekkel. A kő egy természetes anyag, nagyon közel a természethez  és sok lehetőséget rejt magában. Íme egy a sok közül:  a foszforeszkáló kőfal. 

Íme a világ legelragadóbb kaspói

 

Virágokkal komponált

Amikor rá is ülhetünk

Ezek látványelemként is szolgáló „kőpadok” több stílusú otthonba, kertbe is beágyazható megoldás. Nagyon igényesen kivitelezhető, és  ez igen sarkalatos pontja ennek a fémrácsos- köves megoldásnak.

Végül lehet extrémül pazar is

Szerző: Horváth Rita

Fotók: jgsdesigns,  homedit, banyontreedesign