Milyen fát használjunk szabad tűzön?

Főzéshez, sütéshez és nyársnak is más fajtát ajánlanak a szakemberek.
Kapcsolódó cikkek

A nyár a szabad tűzön történő sütögetés és főzés időszaka. De melyik fa „hogyan” ég, és melyik jó a nyárshoz, a tábortűzhöz, alágyújtáshoz, főzéshez? Érdemes megfogadni az alábbi praktikákat!

Tábortüzet legjobb száraz fenyőhasábokból rakni, ami sok fényt ad. A nyár, a fűz, a rezgő nyár és a hárs túlságosan füstöl.

Alágyújtáshoz nyírfakérget, vékony lucfenyő- és nyírfagallyat használjunk! Nyírfakéreggel még akkor is alá lehet gyújtani, ha nedves.

Kerülendő anyagok: papír, műanyag, festett-lakkozott fa, illetve gyúlékony folyadékok (benzin, gázolaj, hígító) elégetése.

Ennél egyszerűbb tűzrakóhely nem létezik
Ráadásul olcsón kivitelezhető.

Kiemelt kép: humideas.com