Ettől a méregdrága csodamobiltól leesik az ember álla

Mintha nem evilágról származna, ráadásul méregdrága is lesz.
Kapcsolódó cikkek

A Turing Robotics úgy tervezi, hogy ismét próbálkozik az okostelefonok piacán. Ugyan korábban több mobillal is befürödtek, a Digital Trends szerzőjével megosztották következő grandiózus lépésüket: egy méregdrága, futurisztikus csúcskészüléket. A terveik szerint 2020-ban megjelenő Turing HubblePhone két panelt, egyedi kamrarendszert, VR/AR-támogatást, 5G-t kapna, és méregdrága lenne.

A gyártó által „multidimenzionálisként” emlegetett kijelző lényegében egy elsődleges és másodlagos panelből állna. Úgy lehetne összehajtana a készülék testét, mintha egy összehajthatós telefon lenne, legalábbis a koncepcióképek erről árulkodnak.

Forrás: Turing

A mobil tetején lenne egy elsődleges kamera, valamint az iPhone X megoldására hajazó benyúló sziget. A Turing elmondása szerint a kamerarendszerük azt is lehetővé tenné, hogy némán suttogva kimondva a másik fél nevét felhívhassuk őt. A fő kamerát 15-szörös optikai zoom jellemezné, és egy rendkívül fejlett videovágó szoftvert adnának mellé.

Érdekes az is, milyen specifikáció kerülne a gépházba. A tervek szerint Snapdragon 855 processzor hajtaná, amit épp csak bejelentett a Qualcomm. A marketingre is erősen készül a gyártó, elmondásuk szerint a HubblePhone „új dimenziókat nyit” a mobilos játékban, mivel támogatni fogja a kiterjesztett valóságot (AR), a virtuális valóságot (VR), valamint a kevert valóságot (MR).

Emellett támogatja az 5G-t, ami mondjuk 2020-ra már reális lesz, hiszen a nagyobb nevek is 2019-re ígérték be saját 5G-re felkészített mobiljaikat. A csodamobil a tervek szerint 2750 dolláros (nettó 760 ezer forint!) árcímkét kaphat, és 2020 júniusában kezdődne meg a szállítása az Egyesült Államokban. Később indulna az európai és kínai értékesítés.

Már csak azért is érdemes ezeket a nagy terveket fenntartással kezelni, mert a Turing hírhedt arról, hogy csalódást okoz a felhasználóknak. A 2015-ben bejelentett Turing Phone jelentős késéssel került csak piacra, akkor is félkész állapotban. Utána az  ezerdolláros Turing Appassionatóval próbálkoztak, de a cég csődöt mondott Finnországban, és lelőtték a gyártást.