Négy újdonsággal frissül a Viber

Úgy tűnik, lassan tényleg nem lesz már olyan csevegőprogram, amiben csak simán beszélgetni lehetne.

Nemrég a Facebook varrta fel a Messenger ráncait, az idén folyamatosan frissítgetett chatprogram legutóbb csoportos videócsevegéssel bővült, ahol akár ötvenen is beszélgethetnek egyszerre élő mozgóképes kísérettel. Most pedig a Viber újított, nagyjából hasonló vonalon, mint a chatprogramok mostanában.

A Viber androidos és iPhone-ra készített verziója egyaránt frissült, egyrészt az azonnali videóüzenet funkcióval. Ugyanúgy érhetjük el, ahogy eddig hangüzenetet küldhettünk, a csevegőablakban a hangüzenet gombját kell egy gyors mozdulattal elcsúsztatni, és máris válthatunk videóüzenetre, és máris rögzíthetjük a mondandónkat. Persze a Lenin-összest nem tudjuk így továbbítani, mivel

videóüzenethez legfeljebb 30 másodperc áll rendelkezésünkre.

Szintén friss lehetőség a legújabb Viber-verzióban, hogy (több más chatprogramhoz hasonlóan) már külső alkalmazásokat is beemelhetünk az üzenetekbe. Egyelőre három ilyen áll rendelkezésünkre, a Wikipedia, a Giphy mozgó giftára és a TheMovieDB filmes adatbázis, de a készítők szerint folyamatosan bővítik az így beszúrható külső források körét. A funkció használata egyszerű, csak a @ ikonra kell kattintani, majd rákeresni a szolgáltatás nevére.

Hasonlóan új, hogy a csoportos (szöveges) csevegések mérete most már igazán hatalmassá is nőhet, egyszerre akár 250-en is csatlakozhatnak egy közös chathez.

Az alkalmazás értékelése még egész jó, de az újdonságok nem tetszenek mindenkinek.

Ami viszont nem igazán sikerült a Vibernek, az az emojik, tehát a csevegés közben használható hangulatjelek újratervezése. A friss dizájn az alkalmazás értékelése, valamint közösségi reakciók alapján sem nyerte meg többek tetszését, egyesek a stílusra panaszkodnak, másoknál pedig egyszerűen meg sem jelennek az új szmájlik és egyéb ikonocskák.