Hajlított kijelzővel jöhet az új iPhone

Állítólag jövőre a Samsung-LG rajongókon a sor, hogy a nyelvüket nyújtogassák az Apple-fanboyokra, az új iPhone ugyanis olyan újdonságot kaphat, amit a két versenytárs gyártó már rég megcsinált.

Még csak egy-két hónapja van velünk az iPhone 7, és akadnak, akik még csak most ismerkednek vele, de már többen is azt találgatják, vajon milyen lehet majd a 2017-es modell. Erre mutattunk be szombaton egy nagyon hangulatos koncepciót, ami elvileg az eddigi halvány pletykákból táplálkozott, most pedig itt egy újabb érdekesség, ami szintén említésre érdemes.

Ahogy a címben már lelőttük a poént, arról van szó, hogy a jövő évi iPhone modellek között lesz egy hajlított kijelzős is, ami – ha ez az információ valóban helytálló – megint fellobbanthatja a rajongók közötti hitvitát. Ugyanis attól lesz majd hangos minden, hogy
ezt a Samsung és az LG már két éve megcsinálta.

Azt mondjuk a Wall Street Journal cikke sem említi, pontosan hogyan néz majd ki a hajlított kijelző, mert ebből ugyebár volt már több elképzelés is. Az LG Flex azzal próbálkozott, hogy a kijelzővel együtt az egész telefont függőleges irányban görbítse meg (ezzel például a fektetett állapotban nézett filmek kaphatnak némi mozis-kváziháromdés élményt).

Ugyanezt a Samsung először úgy oldotta meg a Galaxy Round esetében, hogy hosszanti irányban hajlította meg a telefont, ami érdekesnek érdekes volt, de igazából sok hasznát nem láttuk, kivéve talán azt, hogy a farmer farzsebében jobban simult a felhasználó kerek hátsójához.

Ez a két modell inkább amolyan “ezt is meg tudjuk csinálni” felkiáltással készült, igazi közönségsikert nem hoztak. A hajlított kijelzővel a Samsung Galaxy S sorozata jutott a legmesszebb azzal, hogy nem a teljes felületet, csak annak két szélét görbítette rá a telefon oldalára. Ez egyrészt egész jól néz ki, és érdekes extraként egy oldalsó plusz menüt is be lehetett építeni a mobilba, viszont sokan meg pont azért nem szeretik ezt a megoldást, mert egyszerűen nem tudják úgy megfogni a telefont, hogy véletlenül meg ne nyomjanak valamit.

Szóval jó kérdés, hogy ezek közül melyik irányt követi majd az iPhone (vagy talán kitalál valami teljesen új hajlítási módot az Apple). Mindezek mellett úgy tudni a korábbi pletykákból, hogy a következő iPhone generáció háromtagú lesz, így két 5,5 hüvelykes modellre számíthatunk, melyek kijelzőikben lesznek eltérőek, de mindketten dupla kamerával érkeznek, illetve a kisebb méretek kedvelői választhatják a 4,7 hüvelykes kivitelt, amiről viszont még annyit sem tudni, mint nagyobb testvéreiről.

Ki kell találni valamit

A hírhez csak annyit tennénk hozzá, hogy valami újdonságot mindenképpen csempésznie kell az Apple-nek a következő generációba, mert másfél héttel ezelőtt az iparág egyik elismert elemzője azt közölte, hogy az iPhone 7 iránti vásárlási kedv hamar csillapodott, és ennek az újdonság hiánya az egyik oka. Nem lehet tehát a végtelenségig abban bízni, hogy az alma eladatja a terméket, ugyanakkor egy hajlított kijelző akár tényleg felkeltheti az érdeklődést. Aztán egy sör mellett kedélyesen lehet majd vitatkozni, hogy most ki lopott kitől.