Megmutatjuk a legmenőbb Instagram kiegészítőt

Végre Androidra is megérkezett a Lumyer, ami vicces vagy épp látványos effektekkel minimozit csinál a fotóinkból. Videón is megmutatjuk, hogyan.

A Lumyer egy ideje már elérhető iOS rendszerre, de most már az iPhone-osok után az androidos eszközök tulajdonosai is letölthetik. A cikk fejlécében, vagy erre a linkre kattintva videón is megmutatjuk, milyen egyszerűen lehet felturbózni az Instagramon, vagy más módszerekkel megosztható kis képeket.

Alapvetően egy olyan szűrőről van szó, amely a meglévő kép elé egy újabb réteget tesz, ami ráadásul mozog. Ez egyrészt különféle speciális effekteket jelenít meg (fények, villanások, csillogások), vagy vicces animációkat ad az eredeti fotóhoz (szélfútta haj, mocorgó kiscica és hasonlók).

Az extra réteget egy listából választhatjuk ki, ahol típusonként rendezve találjuk őket. Az egyes kategóriában lévő effektek között egyszerűen válthatunk, csak nyomkodjuk a kategória kis képkockáját. Egyébként az alkalmazásból könnyen letölthetünk az egyes témakörökhöz több effektet, de akár teljesen friss kategóriákat is leszedhetünk egyben.

Amikor megtaláltuk a számunkra épp legjobb effektet, a szokásos ujjmozdulatokkal (húzás, összecsippentés, széthúzás) változtathatjuk a méretét, illetve forgathatjuk és elhelyezhetjük a képen. Így például frappánsan megoldhatjuk, hogy a kiscica pont a fénykép alanya előtti asztalon ücsörögjön, a szélfútta haj valaki fejére illeszkedjen, vagy a delfin a peszgőspohárból ugorjon elő.

Az alkalmazás ingyenes, csupán a Lumyer vízjel eltávolításáért kérnek egy 700 forint környéki összeget, de ha a logo ott marad a kép szélén, azzal is simán együtt lehet élni.