Megérkezett a Xiaomi két új csúcsmobilja

A Xiaomi megint olyasmit villant, ami bőven átugorja a prémium kategória lécét, de mégis a megfizethető kategóriában marad.

Lehet kritizálni a kínai telefonokat, és lehet azt mondani, hogy csak másolják a “nyugati kultúra” termékeit, de a helyzet az, hogy a Xiaomi már februárban igen magasra tette a mércét (legalábbis önmaga számára mindenképpen) az Mi 5-tel, ami kedvező áron kínált prémium megjelenést, és remekbe szabott hardveres ellátmányt.

Innentől kezdve pedig főleg érdekes volt, hogy a most megjelent Xiaomi Mi 5s, és Mi 5s Plus miként fog muzsikálni, hiszen ha egyszer már tudott a gyártó nagyot gurítani, akkor bizonyára szeretné, ha ez így is maradna. A két telefon szinte teljesen egyforma, attól az apró különbségtől eltekintve, hogy a Plus méretben nagyobb, de ezen a hasonló nevet viselő konkurenseket ismerve nem lehet csodálkozni. Hardveresen azonban vannak eltérések, olykor nem is kicsik.

Ez itt az Mi 5s Plus

Az Mi 5s-nél például kamerából a Sony IMX378 CMOS szenzoros 12 megapixelesét pakolta be a gyártó, míg a Mi 5s Plus a korábbi pletykáknak megfelelően duál kamerás egységet mondhat magáénak, ami 13 megapixeles, és a Sony IMX258 dolgozik benne. De nem csak a kamerában van eltérés, és ezen a szinten már nem is csak ez a lényeg, hanem az, hogy mindkét telefonban Snapdragon 821 chipset dolgozik, ami mellé LPDDR4 RAM-ot pakolt a gyártó, de míg az Mi 5s-ben ebből “csak” 3 GB-ot, addig az Mi 5s Plusban 6 GB-ot találunk. Az pedig már csak elég arra, amire egy okostelefon kell. És talán a 128 GB tárhelyre sem lehet panasz.

Ez pedig az Mi 5s

Amit még érdemes a Plus modellről megemlíteni, hogy míg kisebbik testvére 5,15 hüvelykes, addig ő 5,7 hüvelykes kijelzőt villant, ami ráadásul Full HD felbontású, és még ujjlenyomat-olvasója is van (már amennyiben ezt tekinthetjük még előremutató plusz szolgáltatásnak). Ja, de ilyenje van az Mi 5s-nek is, ráadásul ultrahangos megoldással. Most már csak annyi maradt, hogy megnézzük, milyen árcédulák fityegnek a két variánson: az Mi 5s ára 1 999 jüan (82 300 forint), míg az Mi 5s Plus 2 299 jüan (95 000 forint), és mindkét eszköz holnap kerül forgalomba Kínában. Ennyi pénzért alighanem idehaza is remek választás lenne mindkettő.