Erre kell figyelned, ha neked is van, vagy lesz egy Note 7-ed

Magyarországon is elindult a hivatalos Note 7 csereprogram.
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt hetekben szinte naponta jöttek a hírek a Samsung gyártási hibás készülékéről, amivel párhuzamosan a koreaiak is folyamatosan adták ki a tájékoztató anyagokat az ügy kapcsán.

A lényeg dióhéjban: ha Galaxy Note 7-tel rendelkezel, akkor haladéktalanul kapcsold ki (de semmiképpen se töltsd), a SIM kártyádat lehetőség szerint egy másik mobilban használd.

A Samsung tegnap kiadott közleményében bejelentette, hogy a csereprogram hivatalosan Magyarországon is elindult, bár azt nem lehet tudni, hogy mindez pontosan mennyi készüléket érint. A telefon hivatalosan még nem volt megvásárolható (csak előrendelhető, bár külföldről így is kerülhettek be akku hibás példányok) a piacon, ettől függetlenül a gyártó több olyan részlettel is szolgált, amivel jó tisztában lenni.

Tehát ha valamilyen módon egy Note 7 került a birtokodba, azt a Samsung akár közvetlenül, akár a viszonteladókon keresztül azonnal kicseréli egy újra. Ha ideiglenes cserekészülékre lenne szükséged, akkor arra is van lehetőség, aminek a részleteit a kapcsolatfelvételkor egyeztetheted a céggel. Ha valaki nem szeretne ismét Note 7-et, az válthat Galaxy S7-re, vagy S7 Edge-re, aminek az árkülönbözetét a Samsung visszatéríti.

Ha már rendelés alatt van a Note 7, akkor nincs más dolgod, mint türelmesen várni, ha pedig majd kézhez kapod, akkor ezekkel a módszerekkel ellenőrizheted, hogy már biztonságos akkuval ellátott telefont kaptál-e kézhez.

Ha ezeken a pontokon zöld az ikon, akkor minden oké

Egyrészt az új modellek kezelőfelületén (legyen az Always On, az értesítési sáv, vagy a kikapcsolási képernyő) az akkumulátor ikon a korábbi fehér helyett már zöld lesz – ez egy frissítés formájában kerül a mobilokra. Másrészt az új telefonok dobozán található matricára rákerül egy fekete négyzet, végül hamarosan élesedik egy weboldal is (ennek indulásáról is hírt adunk majd), ahol IMEI szám alapján ellenőrizhetők lesznek a Note 7-ek.

A matrica és a fekete négyzet

Zárásként jöjjenek Kunos Balázs (a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil divíziójának vezetője) szavai: „Számunkra felhasználóink biztonsága a legfontosabb, ezért is kérünk arra minden érintettet, hogy a Note7 készülékcsere-program keretében minél hamarabb cserélje ki készülékét. Elnézést kérünk a Note7 tulajdonosoktól, amiért nem sikerült a Samsungtól megszokott kiváló minőséget nyújtanunk, ezzel együtt hálásan köszönjük eddig tanúsított megértésüket, türelmüket és pozitív hozzáállásukat. Biztosak vagyunk abban, hogy új Note 7 készülékükkel felhasználóinknak a lehető legmagasabb minőségű okostelefon-élményben lesz részük.”