Márciusban jöhet az iPad Air 3

Úgy hiányzik már, mint egy falat kenyér. Mármint egy okos, drága, és hihetetlenül vékonyra szeletelt kenyér.

2014 októberében érkezett az iPad Air 2, aztán egy évvel később menetrendeszerűen jött a… Ja, nem. Nem jött az utód, holott elég sokan várták, de szerencsére a Föld forgása ettől még nem állt meg, ám a legfrissebb pletykák szerint egy márciusi Apple rendezvényen mutatkozik be az Apple Watch 2, az iPhone 5se, mellett az iPad Air 3 is.

Az, hogy tavaly ősszel nem érkezett meg a következő hipervékony iPad, számtalan pletyka keletkezéséhez járult hozzá, melyek azóta többször megkerülték a bolygót, de konkrétum szinte egyikből sem lett, inkább csak találgatások maradtak. Éppen ezért csupán spekuláció van arra is, hogy milyen vastag lesz az új eszköz annak tükrében, hogy a 7,5 milliméteres iPad után az iPad Air 2 már csak 6,1 milliméteres volt, és sokak szerint az iPad Air 3 talán még ennél is filigránabb lehet. Megmaradhat az arany, az ezüst, illetve a szürke kivitel, valamint a Smart Connector, illetve egy korábban kiszivárgott tok fotója alapján feltételezhető a négy előlapi hangszóró.

Alapvető munkavégző hardverek terén egy jól kigyúrt A9X chipet sejtenek az okosok, míg kijelzőben jelentős fejlődést vár mindenki, mert bár az iPad Air Retina kijelzője sem volt rossz a 9,7 hüvelykre jutó 264ppi-vel, azért itt még bőséges tér áll rendelkezésre a fejlődéshez. Ahogy semmi másról, úgy az árakról sincs egyértelmű információ, de a spekulációk szerint nagyjából ott lesz, ahol az iPad Air 2.

Végezetül a kamerát illik megemlíteni, ahol vélhetően nem találkozunk majd világrengető fejlesztésekkel, inkább csak a gyenge megvilágítás melletti működést, illetve a kameramódokat faragná kicsit a gyártó. De mindezek csak az elmúlt generációk tapasztalataira alapozott tippek, végleges okosodást a márciusi rendezvényen várhatunk.