Mától két hétig kódolatlan a Viasat6

Az állami műsorszóró MinDig TV rendszerén keresztül.
Kapcsolódó cikkek

Az SPT Networks CE és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján kódolatlanul, vagyis ingyenesen fogható az összes MinDig TV néző számára február 17. és március 3. között a Viasat6 kereskedelmi televíziós csatorna. Ez körülbelül 750 ezer háztartást érint, ennyien használják ugyanis az állami műsorszóró cég MinDig TV elnevezésű földfelszíni, azaz tető- és szobaantennával fogható rendszerét.)

A csatornanyitás időszakában számos országos premierrel találkozhatnak a nézők. A legnagyobb újdonság kétségtelenül a 24: Újratöltve (24: Legacy) országos premierje, amely az amerikai premier után nem sokkal, február 21-én debütál a csatornán. A világ egyik legsikeresebb akciósorozatának spinoffja a klasszikus, valós idejű formátummal folytatódik, főhőse pedig ezúttal egy elitosztagos amerikai katona (Corey Hawkins).

A horrorrajongók is örülhetnek, hiszen február 22-én érkezik a csatornára a Damien: A sátán kegyeltje. Az 1976-os horrorklasszikus, az Ómen folytatása az azóta felnőtt Damien Thorn (Bradley James) életét követi nyomon. A cinikus, szókimondó komédiák kedvelőihez szól a Gázos páros (You’re the Worst), amelynek országos premierje február 20-án lesz a VIASAT6-on. A premierek mellett február 24-től a harmadik évaddal folytatódik a VIASAT6 műsorán a Z, mint zombi (Z nation). A posztapokaliptikus világban játszódó zombisorozat első két évadához hasonlóan most sem lesz hiány izgalmakban.

A VIASAT6 a D jelű, országos lefedettségű multiplexen fogható a 37. programhelyen, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a VIASAT6 csatornát a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

A VIASAT6 élő műsora a DVB-T rendszeren kívül a MinDig TV Applikációban is elérhető lesz február 17. és március 3. között. Az alkalmazás okostelefonra és táblagépre is letölthető a Google Play, App Store és Windows Store áruházakból.

Az Antenna Hungáriánál egyébként egy másik csatorna is kódolatlanul fogható jelenleg, tart még ugyanis a Paramount Channel csatornanyitásaVan viszont egy rossz hírünk is az állami műsorszóró nézőinek. Hamarosan TV Paprika és Spektrum TV nélkül maradnak.

Amúgy épp tegnap írtuk meg, hogy a HBO3 csatorna is kódolatlan lesz a következő pár napban a legtöbb televíziós műsorterjesztő cégnél. A Mindig TV weboldalán azonban nem esik szó arról, hogy ez rájuk is vonatkozna.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)