Nem hagyják magukat elnémítani a Népszabadság munkatársai

Új lap indítását tervezik a felfüggesztett Népszabadság újságírói és szerkesztői, ennek érdekében külföldi befektetővel kezdtek tárgyalásokat. Ha minden jól megy, jövő márciusban debütálhat az új médiatermék.
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre ellentmondásos hírek érkeznek arról, hogy végül mégis újraindítja-e az immáron egy hónapja szünetelő Népszabadságot az Opimus Press által időközben felvásárolt Mediaworks Hungary Zrt. Pedig Henrich Pecina, a Mediaworks volt és a Vienna Capital Partners jelenlegi tulajdonosa még azt mondta, azért is adja az Opimusnak a kiadót, mert ez utóbbi cég égisze alatt biztosítva látja a lap újbóli megjelenését.

Az üzleti tervet elküldték a potenciális befektetőnek

Egy hétfői rádióinterjú alapján mindenesetre az egyelőre nehéz helyzetbe került szerkesztőség nem tétlenkedik: egy külföldi befektetővel kezdtek tárgyalásokat arról, hogy egy új kiadványt hoznának létre. Ez a RadioQ KeljFelJancsi! című ma reggeli műsora alapján derült ki, ahol Murányi András, a Népszabadság felfüggesztéskori főszerkesztője arról beszélt az mmonline szemléje alapján, hogy a szerkesztőség tagjai által készítendő médiatermék tavasszal jelenhet meg először. Murányi azt mondta a rádiónak, hogy a lap október 8-i bezárását követően elindult szerkesztőségi megbeszélések egyikén fogalmazódott meg egy olyan elképzelés, amelyhez volt is jelentkező befektetési ajánlattal. Egy külföldiről van szó, akinek már el is küldték az üzleti terveket, amit a potenciális befektető jelenleg tanulmányoz. Az új médiatermék elindítása azonban hosszabb időt, hónapokat is igénybe vehet, ezért lehet Murányi szerint a március reális indulási időpont.

Még legalább két-három hét, mire kiderülnek a részletek

A felfüggesztett főszerkesztő hozzátette, hogy ha olyan működési formában folytatja a Népszabadság csapata, ami elsősorban online megjelenést jelent és kevesebb munkavállalót érint, mint amennyien a lapnál a bezárás előtt dolgoztak, akkor nem kíván főszerkesztőként részt venni abban a projektben. Elmondta azt is, hogy két-három hét múlva lehet további konkrétumokat tudni az új kiadványról.

Murányi András az interjúban elmondta azt is, hogy nem sok esélyét látja annak, hogy a Népszabadság a korábbi formájában induljon újra. Hozzátette, hogy a Mediaworks új menedzsmentje, beleértve az új tulajdonos által elnök-vezérigazgatónak kinevezett Liszkay Gábort (a Magyar Idők című kormánypárti újság tulajdonosát) nem kereste meg őket a lap újraindításával kapcsolatban, hiába is volt szó a lap újraindításáról a tulajdonosváltáskor.

(Fotó: Neményi Márton/24.hu)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)