Sosem látott Star Wars verzió került a netre

A Csillagok háborúja 1977-es eredetijének olyan kétórás, rajongói változata készült el, amelybe az összes kimaradt, törölt, vagy be nem fejezett jelenet is bekerült.
Kapcsolódó cikkek

Egy lelkes fanboy, Garrett Gilchrist még 2005-ben kezdte összegyűjteni azokat a felvételeket, amik a dramaturgia, a feszesség, vagy a könnyebb érthetőség jegyében kimaradtak az Új reményből, hogy dokumentumfilmet készíthessen belőlük. Amikor azonban terebélyesedett a felvételek száma, Gilchrist úgy döntött, inkább egy alternatív Star Wars-filmet vág össze belőlük. Ezen felvételek zöme az eredeti nyers hangot tartalmazzák, a beszűrődő rendezői instrukciókkal együtt, vizuális effektusok nélkül.
A rajongó azzal védekezik, hogy ezek a jelenetek imitt-amott már fellelhetők az interneten, mindenki láthatta őket videómegosztókon, vagy Blu-ray, DVD-extrák között, s tekintve, hogy számára nem az üzleti haszonszerzés az elsődleges, két részletben fel is töltötte Deleted Magic című anyagát a Vimeóra. Kérdés, vajon a jogokat birtokló Disney is így gondolja-e? Valószínűleg nem, mert cikkünk élesítésével egy időben a két videó lekerült a webről, de dondos magyar kezek azonban gondoskodtak arról, hogy elérhető maradjon, így a Videán még nézhető egy darabig. Siessen mindenki. Íme:

 


Forrás Gizmodo