Sose tangózz egy eszkimóval!

Karácsonyfatalpalávaló.
Kapcsolódó cikkek

Ilyenkorra már rendszerint tele van a puttonyunk a bevásárlóközpontok sablonos és agyoncsépelt karácsonyi válogatásaival, amik kérlelhetetlenül nyomulnak be utánunk a butikoktól a liften át a mellékhelyiségekbe, ezért megkértük a lemezlovasunkat, hogy varázsoljon a fa alá valami frissebb és eredetibb szettet.

Javasoljuk tehát idén a Mennyből az angyal helyett a következőkre felszaggatni az aftershave-es, nyakkendős, akciósmobiltelefonos stb. dobozokra feszülő csomagolópapírt.

Az elmúlt 50 év karácsonyi dalai közül válogattunk méltatlanul háttérbe szorított szerzeményeket, többek közt a címbeli bölcs tanácsot megfogalmazó Alma Cogan-számot. Cogan dalai az 50-es, 60-as évek Nagy-Britanniájában arattak, míg a Brenda Lee-számok a tengerentúlon tették ugyanezt. Mi mindkettejüktől válogattunk tehát.

Hazánkban sem ismeretlen a pirosorrú rénszarvas, aki egyszer éppen sokat cikizett orra segítségével mentette meg a karácsonyt, mert a Télapó enélkül a fényforrás nélkül nem tudta volna magát átverekedni egy hóviharon, és az ajándékokat időben kézbesíteni. Azt már kevesebben tudják, hogy Rudolfot Chuck Berry is feldolgozta igazi dögös rock and roll számmá.

A Waitresses zenekar dalának női főhőse sokak problémájával küzd: nem tud kikapcsolódni az ünnepek alatt, akkora a hajtás. Egész évben szeretett volna összehozni egy randit egy korábban megismert nagyon ígéretes fiatalemberrel, de nem jött össze. A pechszéria ráadásul szenteste is folytatódik, az ünnepi sült pulykához hiányzik az áfonyaszósz (ezért is jobb rántott halat csinálni). Az egyetlen nyitva lévő boltba kell tehát elrohanni szószért, ahol, na, mit gondolnak, kivel fut össze? Hát kell ennél aribb történet karira?

Boldog karácsonyt!

Címkék: karácsonydj24