Állami kitüntetést kapott Máté Gábor

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést ítélte oda dr. Máté Gábor kanadai-magyar orvos-írónak, aki a kanadai magyar nagykövetségen vette át az elismerést.

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést ítélte oda dr. Máté Gábor kanadai-magyar orvos-írónak, olvasható a Magyarország Kanadai Nagykövetsége Facebook-oldalon. A kitüntetést dr. Vass-Salazar Mária nagykövet adta át Magyarország Ottawai Nagykövetségén. Az eseményre az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához kötődő nagykövetségi ünnepségsorozat keretében került sor.

Az indoklás szerint Máté „a trauma, a stressz, a gyermekkori fejlődés és a függőségek vizsgálata, mélyebb összefüggéseinek feltárása és bemutatása révén napjaink egyik legnagyobb hatású, globális szinten elismert gondolkodója”.

Az eseményre 150 prominens vendég volt hivatalos, köztük Kanada legnépesebb tartománya, Ontario mentális egészségért felelős minisztere, és Máté Gábor is részt vett egy „kandalló melletti beszélgetésen”, szemlézte a nagykövetség Facebook-posztját a Telex.