A Taxisofőr írója elment megnézni az új Jokert, negyedórát bírt a filmből

Paul Schrader egy nagyon rossz musicalnek nevezte a filmet.

Paul Schrader elment a moziba, hogy megnézze az új Joker-filmet, aztán körülbelül 15 perc elteltével, angolosan távozott a vetítésről – írta meg a Variety.

A Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült Joker: Kétszemélyes téboly elég rosszul teljesít mind a mozipénztáraknál, mind a kritikusok körében. Legutóbb már kétszáz milliós veszteséget jósoltak a filmnek, amellyel biztosan vinné az év bukása címet, de az már biztos, hogy képregényadaptáció még nem bukott ekkorát.

Schrader a Jeremy O. Harrisnek adott interjúban úgy fogalmazott:

Körülbelül 10 vagy 15 percet láttam belőle. Kimentem, vettem valamit, visszamentem, megnéztem még 10 percet. Ennyi elég is volt.

Schrader olyan sikeres filmek forgatókönyvét írta, mint a Martin Scorsese-féle Taxisofőr, amely a 2019-es első Joker-film fő inspirációjaként szolgált. A folytatást most „egy nagyon rossz musicalnek” nevezte, és a főszereplőkről sincs jó véleménnyel:

Egyiküket sem kedvelem. Nem szeretem őket színészként. Nem szeretem őket mint karaktereket. Nem szeretem az egészet! Olyan emberek, akik ha elmennek a házadhoz, te inkább gyorsan kiosonsz a hátsó ajtón keresztül.

A 24.hu kritikusa nem volt ilyen lesújtó véleménnyel a filmről, „a Joker: Kétszemélyes téboly merészebb és különlegesebb film, mint az előzménye” – írta alább olvasható kritikájában.

Kapcsolódó
A Joker: Kétszemélyes téboly messze nem olyan rossz, mint a híre
A Joker: Kétszemélyes téboly merészebb és különlegesebb film, mint az előzménye. Kritika.