Alapítványt hoztak létre Tompos Kátya emlékére

A színésznő családtagjai és barátai Facebook-oldalán jelentették be az alapítvány létrejöttét, egy rövid közleményben.

Tompos Kátya május 31-én, hajnalban hunyt el, hosszan tartó betegsége után. Gyógykezelésére korábban hatalmas erőkkel indult gyűjtés országszerte, a Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő azonban már nem tudott részt venni a kezelésen. Hivatalos Facebook-oldalán most családtagjai és barátai jelentették be, hogy alapítványt hoztak létre a színész- és énekesnő emlékére, jótékonysági céllal.

Akik közelebbről ismertétek Őt, tudjátok, hogy Kátya a legkevésbé sem szeretné, ha rá emlékezve keserűség töltene el minket. Családja és közeli barátai ezért összefogtak, és az elmúlt hónapokban létrehozták a Tompos Kátya Alapítványt

– írják.

„Kátya szerette volna megosztani a feléje megnyilvánuló, minden képzeletet felülmúló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel. Az alapítvány létrehozásakor ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány elsődleges célkitűzése Kátya jótékonysági álmainak megvalósítása legyen. Emellett fájószívvel, de fontos feladatunkként tesszük hozzá Kátya emlékének ápolását is.
A Tompos Kátya Alapítvány tehát megkezdi működését” – jelentették be. További részleteket és híreket későbbre ígértek.