Kétszázmilliós veszteséggel a Joker folytatása lehet az év bukása

Emiatt hamarabb érkezhet a streamingre a Joker: Kétszemélyes téboly.

Kétszáz milliós veszteséget jósolnak a Joker: Kétszemélyes tébolynak, amellyel szinte biztosan feliratkozik az utóbbi évek legnagyobb bukásainak listájára.

A Variety ezt boncolgató cikke alapján a film eddigi bevételei alapján (51,5 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozikban, 165 milliót globálisan), 65 milliós hazai, és 210-215 milliós globális bevétellel zárhat. Ez egy sokkal kisebb produkció esetében rengeteg pénz, ám a Joker folytatása 200 millió dollárból készült, a promóciós költségek pedig százmillióra rúghatnak, a lap szerint 450 millió dollár kéne ahhoz, hogy nullára jöjjenek ki – a filmet gyártó Warner szerint már 375 millióval is nullszaldósok lehetnének. Jelen pillanatban azonban nagyon úgy fest, hogy semelyik határt nem éri el a film, sőt, 200 milliós veszteséget jósolnak neki.

Csupán összehasonlításként: a 2019-ben bemutatott, 55 millióból készített első rész 96,2 millióval nyitott az észak-amerikai mozikban, globálisan egyetlen hétvége alatt termelt majdnem 250 millió dollárt, összesen pedig világszerte több mint egymilliárd dollárt hozott, nem véletlen, hogy érkezett a folytatás.

A Guardian azt írja, hogy a katasztrofális számok indokolják azt is, hogy viszonylag hamar, már október 29-én megjelenhet a streamingplatformokon. A film sem a kasszáknál, sem a kritikusok körében nem aratott sikert: a bevételi visszaesések terén máris rekordot döntött, a kritikák pedig a földbe döngölték.

Kritikánk a filmről itt olvasható:

Kapcsolódó
A Joker: Kétszemélyes téboly messze nem olyan rossz, mint a híre
A Joker: Kétszemélyes téboly merészebb és különlegesebb film, mint az előzménye. Kritika.