Verebes Linda szülési szabadsága miatt kényszerült távozni a veresegyházi színházból

Nem kapta vissza a szerepeit, most csalódott posztot írt arról, ahogyan szerinte tisztességtelen módon ellehetetlenítették a gyermekvállalás miatt.

Negyedik gyermeke születését követően távozott a Veres1 Színházból Verebes Linda, mivel a szülési szabadság után elmondása szerint nem bánt vele korrektül a vezetőség, amikor a szerepei nagy részét nem kapta vissza.

Verebes István lánya 2015-ben csatlakozott a társulathoz. Ahogy posztjában írja, negyedik gyermekével volt várandós, amikor szülési szabadságra ment, a három futó előadásában a bevett gyakorlat szerint más színésznők vették át a szerepét. Idén januárban jelezte a vezetőség – az intézményt Venyige Sándor és Zorgel Enikő vezeti – számára, hogy aktuális a visszatérés és szívesen visszavenné a szerepeit. Egészen nyárig kellett várnia, hogy újra szólítsák, akkor azt kérték, hogy az Egérfogóban játszott szerepét vegye vissza, mivel a helyettese otthagyta a színházat. A másik két előadással kapcsolatban többszöri érdeklődés után sem kapott választ, ám, mikor sokadjára is szembesítette a vezetőséget kérdésével, megtudta: az egyik szerepét az igazgatónő vette át, és azt továbbra is ő kívánja játszani, a másikat pedig saját bevallásuk szerint egy olyan beugrónak adták, akinek nagyobb szüksége van az előadásra, mint Verebesnek. Amikor a színésznő számonkérte ezeket a vezetésen, azt a választ kapta, hogy szerintük Verebesnek nem a színház az első.

A színésznő hosszú posztját azzal zárta, hogy a veszteség nem elsősorban szakmai, hanem lelki, mélységesen együttérez azokkal a nőkkel, akik azért veszítették el a munkájukat, mert gyermeket vállaltak.