„Ez a rap, bazdmeg! Ez a rap!” – Indul a Budapest Open Mic rap tehetségkutató műsora

Gege és Saiid Veszprémben és Miskolcon keresi a rap ifjú titánjait a McDonald’s Budapest Open Mic tehetségkutató első adásában, amely a 24.hu-n látható először.

Ez meló és szakma, ugyanúgy, mint bármi más, ami egy fullos megélhetés is lehet ma már

– vázolja Saiid tömören azt, amit a rapről gondol a McDonald’s Budapest Open Mic első adásában.

Az Akkezdet Phiai alapítója Miskolcon, a magyar rapper és dalszövegíró, Gege Veszprémben castingol csapatot magának a BOM első részében. A két mentor a vidéki városokban vesz részt egy meghallgatáson, hogy eldöntse, ki az a hat versenyző, akivel Budapesten belevág a tehetséggondozó programba. Mindkét városban egy-egy helyi szakmai szervező segíti a döntésüket. Az első epizódban nemcsak az új tehetségeket ismerjük meg, de a mentorok is érdekes történeteket osztanak meg magukról: többek közt arról, mit mondott először Said Gege szövegeiről, és mit gondolt a Halott Pénzről:

Nagyon mellé tudok nyúlni szakmailag. A Marsalkó Dávidnak majdnem egyszer megmondtam – előttünk lépett még fel a Halott Pénz –, hogy Dávid, ez soha nem fog működni

– meséli a mentor.

A McDonald’s Budapest Open Mic egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig és azon túl. A BOM megújuló harmadik évada új formátumban viszi tovább ezt a szemléletmódot, hiszen egy nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatként tér vissza a 24.hu felületein, a verseny döntőjét pedig a sorozat után élőben, a budapesti Akvárium Klubban rendezik meg. A sorozat meríteni kíván az ismert tehetségkutató műsorok dramaturgiájából, ám a megszokott televíziós formátumtól eltérően filmes megoldásokkal és hatással, a szereplők útjára és személyiségükre koncentráló, inspiráló, dokumentarista portrékkal meséli el a versenyzők útját a döntőig – mondják a készítők.

Saiid és Gege mellett a mentorok közt van Co Lee és Ganxsta Zolee is.

A 24.hu az Open Mic médiatámogatója.