Először beszélt mellrákjáról Jenna Fischer, az Office színésznője

A színésznő mostanra meggyógyult, idáig „néhány nagyszerű paróka” segítségével titkolta el betegségét.

Instagram-posztban számolt be róla Jenna Fischer, hogy tavaly decemberben agresszív mellrákot diagnosztizáltak nála, mostanra viszont a kemoterápia, műtét és sugárkezelés segítségével meggyógyult – írja a Guardian.

Az Office című, amerikai sitcom sorozat egyik főszerepével ismertté vált Fischer a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából osztotta meg tapasztalatait. A poszt szerint 2023-ban egy rutinvizsgálaton vett részt, ami után orvosa ultrahangra küldte. Ekkor találtak valamit a bal mellében, a vizsgálatok alapján pedig hamar egyértelművé vált, hogy mellrákról van szó. Fischer posztjával arra szeretné buzdítani az embereket, hogy menjenek el mammográfiára, tegyenek érte, hogy korai stádiumban felismerhessék a rákot – az ő daganata olyan kicsi volt, hogy tapintással nem lehetett volna észrevenni.

Ha hat hónappal tovább várok, sokkal rosszabbul is járhattam volna. Tovább terjedhetett volna… Tekintsétek ezt egy seggberúgásnak, hogy ideje elintézni a vizsgálatot

– írta.

Januárban eltávolították a daganatot, és bár nem terjedt tovább, kemoterápiára és sugárkezelésre is szüksége volt. Egészen idáig titokban tartotta betegségét („néhány nagyszerű paróka” segítségével), most azonban szerette volna támogatását kifejezni a mellrákkal küzdő nők felé. „Mindenki tudja, aki már átesett egy rákdiagnózison, hogy az ember élete azonnal megváltozik. Minden az orvosi találkozókról, a teszteredményekről, a kezelésekről és a kezelésekből való felépülésről szól. Hirtelen minden az életedben egyetlen dolog körül forog: a rák elleni küzdelem körül” – írta.

A színésznő mostanra saját bevallása szerint „remekül érzi magát”, a legutóbbi szűrővizsgálatán nem találtak rákos megbetegedést a szervezetében.