Autóbalesetben meghalt a 17 éves zenész, Nell Smith

A fiatal zenész az amerikai The Flaming Lips rockbandával való együttműködéséről vált ismertté.

A hétvégén autóbalesetben életét vesztette Nell Smith kanadai zenész, aki az amerikai The Flaming Lips rockbandával való együttműködéséről vált ismertté. A  17 éves művész első szólólemeze 2025 elején jelent volna meg.

Halálát Simon Raymonde, a Cocteau Twins egykori basszusgitárosa és a Bella Union lemezkiadó társalapítója erősítette meg hétfőn, az Instagramon. Raymonde nem tett említést a halál okáról, de a The Flaming Lips frontembere, Wayne Coyne az oregoni Portlandben tartott, vasárnapi koncertjén azt mondta, hogy Smith autóbalesetben vesztette életét – írta a Sky News.

Mindannyian megdöbbenve és megrendülve értesültünk művészünk és kedves barátunk, Nell Smith hirtelen és tragikus haláláról, aki a hétvégén hunyt el, Brit Columbiában. Nell mindössze 17 éves volt, és első szólólemezének megjelenésére készült 2025 elején, a Bella Unionnál, amelyet Brightonban készített a Penelope Isles, Jack és Lily Wolterrel. Az első kiadványa egy Nick Cave-dalok feldolgozásaiból álló album volt, amelyet a Bella Union társművészeivel, a The Flaming Lipsszel közösen vett fel 2021-ben, Where The Viaduct Looms címmel. Amíg mindannyian próbáljuk feldolgozni a szörnyű hírt, Nell gyászoló családja iránti tiszteletből egyelőre nem tudunk további kommentárokat adni

– írta Raymonde az Instagramon, néhány fotó kíséretében.