Egy koncerten hallható először az Ivan and The Parazol új lemeze, amit csak jövőre lehet majd megvenni

Rendhagyó estére készülnek az Akváriumban.

Exkluzív élményt ígér a rajongóknak az Ivan & The Parazol október 25-i lemezbemutató koncertje. A közönség az Akvárium Klubban egyetlen estén hallhatja az új anyagot, ami csak később fog megjelenni – olvasható a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Belle Époque az Ivan & The Parazol hatodik stúdióalbumaként készült el, az
új dalokat ugyanakkor a koncert előtt és után is jó darabig nem adják ki egyetlen platformon sem

– írják.

A zenekar saját stúdiójában írta meg új lemezét, a produceri munkákat ezúttal a csapat gitárosa, Balla Máté végezte, akinek ez az első ilyen jellegű munkája. A Belle Époque dalainak hangulata stadionrockot idéző, bennük sok szintetizátorral, nagy riffekkel és zakatoló ritmusszekcióval. Az albumról a Dancert és (a legjelentősebb brit rádión, a BBC Radio1-on debütált) Breeze-t már közzétették, a többi számot a lemezbemutató koncerten lehet meghallgatni élőben. Az anyaggal az Ivan & The Parazol később indul vidéki körútra.

Sohasem csináltunk olyan lemezbemutatót, ahol szüleink, csajaink és barátaink se hallották előtte az albumot se digitálisan, se fizikai formában, sem sehogy. A Belle Époque dalai egy belső, kisebb körnek az Akváriumban szólalnak meg először és ez évben máshol nem is lesznek hallhatók

– idézte Vitáris Ivánt a közlemény.

Az Ivan & The Parazol koncertjei egyszerre csatornázzák be a hatvanas-hetvenes évek energiáit és a mai korszellem attitűdjét. A zenekar állandó fellépője a fesztiváloknak és az európai kluboknak is. Legutóbbi, 2021-ben kiadott albumuk, a Budai Pop volt az első magyar nyelvű anyaguk, korábban négy angol nyelvű stúdiólemezt készítettek: a Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol? 2012-ben, a Mode Bizarre 2014-ben, a The All Right Nows 2015-ben, az Exotic Post Traumatic 2019-ben jelent meg. Felléptek Nyugat-Európában és Amerikában, két daluk szerepelt a sikeres, amerikai televíziós sorozatban, a Shameless – Szégyentelenekben. A zenekar tagjai: Vitáris Iván (ének), Balla Máté (gitár), Simon Bálint (dob) és Kalmár Botond (billentyűs hangszerek).