Kim Kardashian azt kéri, engedjék szabadon a szülőgyilkos testvérpárt

A híresség a börtönben is meglátogatta Erik és Lyle Menendezt, akiket kedves és intelligens emberekként ismert meg.

Nyíltan kiállt a szüleik meggyilkolása miatt jelenleg is börtönben ülő Erik és Lyle Menendez mellett Kim Kardashian, a híresség az NBC News számára írt egy személyes esszét erről Itt az idő, hogy szabadon engedjék a Menendez testvéreket címmel.

A híresség írásában amellett érvelt, hogy az 1989-ben a szüleiket sörétes puskával agyonlövő testvérpárt egyrészt évtizedeken át szexuálisan zaklatták a szüleik, másrészt elítélésük az amerikai igazszágszolgáltatás kudarca, amelyben az is nagy szerepet kapott, hogy a média démonizálta és nevetségessé tette a testvéreket.

Kardashian néhány héttel ezelőtt a börtönben is meglátogatta a két férfit.

Találkoztam Lyle-lal és Erikkel: nem szörnyetegek. Kedves, intelligens, őszinte emberek. A börtönben példás a magaviseletük. Több diplomát szereztek, ápolóként dolgoztak idős betegek mellett a hospice-ban, egyetemi programokban voltak mentorok – elkötelezettek aziránt, hogy adjanak. Amikor három hete meglátogattam őket a börtönben, az egyik börtönőr azt mondta nekem, hogy teljesen nyugodt lenne, ha ők lennének a szomszédai. Huszonnégy családtag, köztük a szüleik testvérei is is közleményben álltak ki Erik és Lyle mellett, és arra kérik az igazságszolgáltatást, hogy engedjék őket szabadon

– írta cikkében. Azt hozzátette, a gyilkosságra nincs mentség, ám sokkal komplexebb ügyről van szó annál, hogy egy egész életen át bűnhődjenek azért, amit több mint harminc éve tettek. „A tárgyalás és a büntetés, amit a testvérek kaptak sokkal inkább illene egy sorozatgyilkoshoz, mint két olyan emberhez, akiket éveken át szexuálisan zaklattak azok, akikben megbíztak és szerettek” – írta.

A Menendez testvérek története a Netflixen nemrég megjelenő Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori című sorozat miatt került most ismét fókuszba.