Kulka János úgy érzi, megújult, hosszú idő után újra színházi bemutatója volt

Közel húsz évvel ezelőtti hangját kíséri.

Nyolcperces anyagot készített Kulka Jánossal az RTL, amiben a színész az elmúlt néhány évéről beszélt.

A riportból kiderül, hogy a színművész betegsége után sokáig kétséges volt, hogy tud-e majd újra színészi munkát vállalni, 2019-ben, a Trafóban bemutatott Árvácskában azonban szerepet kapott, most pedig újabb fontos mérföldkőhöz ért: újra énekelt a nagyközönség előtt, a hétvégén pedig ismét színházi bemutatója volt.

A tavasszal a Nemzet Színészévé választott Kulka a beszélgetésben (ez itt nézhető végig) arról mesélt, hogy sokáig úgy érezte: idegen lett neki a színpad, mostanra azonban már azt gondolja, hogy megújult.

Ennek köszönhető, hogy néhány héttel ezelőtt, a Pozsonyi Pikniken négy dalt is elénekelt, ami megkönnyebbülést jelentett neki, majd következett a Jurányi Házban szeptember 27-én tartott Halál Velencében-bemutató: a darabban a tizennyolc évvel ezelőtt általa hangoskönyvként rögzített Thomas Mann-mű szólal meg teljes hosszában, amit néma játékkal kísér.

A borúsabb napjain saját bevallása szerint a közönség szeretetéből táplálkozó Kulka hozzátette: a betegsége óta sokat álmodik, ekkor pedig gyerekkorába utazik vissza. Otthonában emellett sok időt tölt gondolkodással, mindennapjainak pedig a hetente egyszer érkező gyógytornásza, illetve pszichológusa is fontos része.